Бургазлия отнесе Голямата награда от фотоконкурса „Кукерландия”

Наградата на Жечо 2015 КукерландияБургазлията Жечо Планински, определящ себе си като любител-фотограф, спечели в събота първата награда на традиционния фотоконкурс „Кукерландия”. В Галерия „Жорж Папазов” снимките, както винаги, бяха чудесни, което няма как да не е измъчило журито, въпреки че то е съставено от големи имена. В крайна сметка отличието  отнесе Планински за снимката си „Шарено”.

Жечо Планински е зад обектива от 14-годишен, има в биографията си Наградата за фотография от ХХІ международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата –Габрово 2013 година, победител е в Третия арт фест „Бяло” -2011 г., както и първо място във фотоконкурса „Атанасовско езеро” – хората, птиците, солта” – 2010 година.

Втора награда от ямболския конкурс „Кукерландия” бе присъдена на снимката „Мистично”, чийто автор е Стефан Стефанов от София, а третото място е за снимката „Младежки устрем” на Елена Йоскова от София.

Специалната награда за снимка, направена в Ямбол, бе за Георги Василев от Ямбол, за снимката му „От легендите”. Още една специална награда имаше по традиция, тя е на списание Вагабонд”, чийто главен редактор е Антони Георгиев, както и на „Арт Print Shop”. Това отличие заслужи Николай Чапкънов от София за снимката си „А сега накъде?”.

 

About the Author :