Бум на заразени с коронавирус в Ямболска област – 43 случая за ден

Ямбол, 27.10.2020 г.

Истински бум на заразени с коронавирус в Ямболска област бележи 27 октомври с 43 случая за ден, което е повече от два пъти от досегашния дневен антирекорд – 23 октомври с 19 случая. Близо 40 от тях са проби, направени в частна лаборатория в Ямбол, а останалите са получени т болница в Пловдив. Пробите са от петък след 11 часа, когато се изпращат за изследване в Бургас, и от понеделник.

Огромният брой заразени прави невъзможно уточняването от страна на здравните инспектори кои точно са случаите, защото продължава тяхното установяване и поставянето под карантина на контактните им лица.

Сред заразените има трима лекари – един от извънболничната помощ и двама от болничната, две детски учителки на една група, заради които и групичката ще бъде поставена под карантина, под карантина ще бъде поставена и паралелка в ямболска гимназия, заради заразен ученик, има и учителка от професионална гимназия с положителна проба.

Според Единния информационен портал случаите на коронавирус в Ямболска област са 682, но по данни на РЗИ те са 678, защото има заразени със сменен адрес, които ще се лекуват в други области. Активните случаи са 168, от тях 22 са хоспитализирани, на домашно лечение са 146, излекувани от заразата са 476, починалите остават 34.

Под карантина са 373 души, но броят им ще расте, защото продължава уточняването на новозаразените.

Според здравните инспектори заразата се разпространява дифузно, всеки е потенциален носител на вируса и затова личната отговорност към нас и към нашите близки трябва да бъде завишена, ако искаме да се опазим от заразата.

About the Author :

Leave a reply