БСП – Ямбол търси диалог с гражданите с информационния проект „Контрапункти”

DSC01307БСП – Ямбол търси диалог с гражданите с информационния проект „Контрапункти”, финансиран от фонд „Политически инициативи“ към Националния съвет на БСП, обяви на пресконференция общинският лидер на левицата Катя Георгиева.  По проекта е създаден информационен сайт www.kontrapunkti.bg и инфорционен бюлетин „Ямбол – контрапункти”.  „В Ямбол политическият дебат е посредствен, поради пълното затъмнение на работата на общинската администрация. Сериозните проблеми в управлението на града не достигат до хората. БСП има седем съветници в 37-членен Общински съвет и не винаги разполага с необходимите механизми да представи позициите си, масово да информира гражданите за проблемите и алтернативите за града”, обясни причината за търсенето на по-добра комуникация с гражданите Катя Георгиева, която е и председател на групата съветници на БСП в Общинския съвет.

Сайтът представя местната структура на БСП в Ямбол; работата на групата съветници в ямболския общински съвет – техните позиции и алтернативни предложения; акциите на различните структури в партийната организация и представяне на позициите на различните лица на партията с интервюта и др.

Печатният бюлетин представя най-сериозните проблеми на града, позицията на БСП и битките, които води левицата.
С този проект, БСП в град Ямбол се стреми да достигне до всички граждани на Ямбол, да ги провокира да са питащо и информирано навреме общество, да представи различните лица на БСП в града, уточни още Катя Георгиева и допълни, че целта му е да разкаже истината за проблемите на Ямбол, но и да представи перспективата, която те дават. Самото название на проекта „КОНТРАПУНКТИ“ подсказва противопоставянето на сюжетните линии БСП – ГЕРБ в град Ямбол.
„Провокираме диалог с ямболци за задълбочен анализ на общностните проблеми, за дефиниране на темите и задачите, които трябва да бъдат решени в града. Желанието ни е да поощрим гражданите да участват в обществения живот, да дават идеи, да ги реализираме заедно”, каза още лидерът на БСП.

About the Author :