БСП – Ямбол провежда отчетно-изборна конференция

DSC08603Ямболската общинска организация на БСП провежда днес – 26 март, отчетно-изборна конференция в залата на НТС.

Като гости на конференцията присъстват двамата народни представители – Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов и областният лидер на партията Николай Пенев.

На национални избори избирателите от Ямбол гласуват повече за БСП, отколкото на местни избори, направи констатация в доклада за работата на общинската партийна организация досегашният общински лидер Румен Банков.

DSC08617Най-добър резултат за БСП в областния град е постигнат през 2013 г. – 9748 гласа, което е 29 на сто от общо гласувалите. За сравнение на последните парламентарни избори за БСП в Ямбол са гласували само 5550 души, което е 17,50% от упражнили правото си на вот. В същото време този резултат отрежда 7 място на Ямбол за БСП от всички областни градове в страната.

DSC08614Румен Банков изтъкна, че на последните парламентарни избори БСП – Ямбол е пропуснала шанса да подкрепи преференциално своя кандидат за народен представител и по тоя начин да покаже своята роля в областната организация.

Румен Банков направи и обзор на състоянието на партийните организации, в които членуват над 7000 души.

В конференцията участват 107 делегати, излъчени от основните партийни организации.

Най-съществената част от конференцията е избор на нов председател, защото двата мандата на стария вече са изтекли и той не може да се кандидатира за трети, ще бъдат избрани и нови ръководни органи на общинската партийна организация – Общински съвет, председател и членове на Общинската контролна комисия. Предстои и да бъдат избрани делегатите на 49-тия конгрес на БСП, да бъдат гласувани предложенията за председател на Националния съвет на БСП и членове на Националния съвет. председател на Контролната комисия и нейни членове.

About the Author :