БСП – Стралджа номинира Митко Андонов за четвърти кметски мандат

DSC05264Решението на социалистите от община Стралджа е единодушно и категорично. Кандидатът за кмет на общината  и водач на листата на общинските съветници на предстоящите избори за местна власт ще бъде Митко Андонов. Трите мандата  на упорития и изключително активен в работата си досегашен кмет на община Стралджа получиха висока оценка за постигнатото. „Митко Андонов надмина и най-смелите ни очаквания!” определи управленската му дейност  един от делегатите, което бе подкрепено с ръкопляскания.

DSC05269Шестото заседание на ОбС на БСП Стралджа започна с химна на България. В залата, освен 110 от общо избраните 144 делегати, присъстваха кметове и км. наместници, общински съветници, председатели на общински партийни организации. Гости на събитието бяха Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов, народни представители от БСП, Николай Пенев, председател на Областния съвет на БСП Ямбол, Русин Ребров, организатор към областното ръководство.

DSC05270Като начало присъстващите изслушаха анализа на Мария Толева, председател на Общински съвет на БСП, за състоянието на партийната организация и проведените събрания за номинации за общински кмет, кметове на населени места и общински съветници. Припомвяйки, че точно преди една година  на същата дата, 27 юли, 48 конгрес на БСП избра новия лидер Михаил Миков, тя  докладва за единодушното решение на  партийтните организации за кмет на общината да бъде издигнат отново Митко Андонов. Решението е той да бъде и водач на листата на общинските съветници. След 12-годишен управленски период той получи възможно най-добрия атестат за реализирана политика на кметски екип с изключителна важност и осъществена управленска програма. За мандат 2011- 2015 г. са реализирани над 35 проекта на обща стойност над 12 млн. лв. В процес на изпълнение са  проекти на обща стойност още толкова.  Периодът под ръководство на кмета Митко Андонов се определя като изключително успешен и с постижения във всички области на живота. С благодарност за гласуваното доверие Митко Андонов представи пред делегатите новите ангажименти, които поема за четвъртия мандат, изрази увереността си, че с общия труд на всички община Стралджа  ще направи поредната си крачка напред като просперираща и успешна.

DSC05274Изяснено беше, че според изборния кодекс в 4 от селата на общината, които са с население под 100 души, няма да се избира кмет на населеното място.Във всички останали 17 села жителите ще гласуват за  своите избраници. В 4 от селата бяха издигнати кандидатурите на различни от досега действащите кметове.В Люлин Росица Михова, възпитаник на Киевски славянски университет, е кандидатът  на социалистите за кмет на Люлин, в Чарда социалистите подкрепят кандидатурата на Руска Николова, доскорошен управител на магазин във Варна, във Войника в надпреварата се включва икономиста Мария Енчева, в Поляна, след едно активно обсъждане в партийната организация на селото и решение на Общинското ръководство, бе одобрена кандидатурата на Пенка Иванова с 30-годишен организационен опит в партията. Във всички останали села се подкрепят кандидатурите на досегашните кметове, все хора доказали своя управленски опит и умения да ръководят в екип, хора с политическа отговорност и желание да работят за добруване на жителите. Подкрепата се определя и от дадената положителна оценка за работата на всеки от досегашните кметове по места.

Одобрени кандидатури за кметове на населени места:

Александрово –  Стойко Георгиев

Атолово  – Стефан Сотиров

Воденичане – Петранка Крайчева

Войника – Мария Енчева

Джинот – Георги Василев

Зимница – Тенко Тенев

Иречеково – Николай Генов

Каменец – Живко Димитров

Лозенец – Петранка Добрева

Люлин – Росица Михова

Маленово – Живка Кичукова

Недялско – Тодорка Йорданова

Палаузово – Стойко Динев

Поляна – Пенка Иванова

Първенец – Иван Дойчев

Тамарино – Недялка Илиева

Чарда – Руска Николова

Сериозна част от работата на конференцията беше изборът на кандидати за общински съветници. Това се предхождаше от анализ за работата на досегашната група на съветниците социалисти, председателя на групата Валентина Маринова  и  председателя на ОбС  Атанаска Кабакова. Като цяло ОбС на БСП дава положителна оценка за тяхната работа, което се препотвърди и с решението на конференцията. Преди окончателния избор на кандидатите в новата листа за общински съветници Мария Толева припомни, че в нея трябва да попаднат най-достойните, най-изявените представители на партийната организация, хора, способни да провеждат политиката на ОбС и подкрепят безрезервно управленската програма на кмета на общината. На заседанието бе изяснено още, че на местно ниво БСП ще участва самостоятелно в изборите. Запазва се седмото място за представител на гражданската квота, който за пореден път ще бъде уважаваният доктор Георги Атанасов. След обсъждане на направените номинации от партийните организации,  конференцията с тайно гласуване определи листата на БСП за общински съветници според получените точки. В нея влизат:

Митко Андонов

Иван Георгиев

Иван Иванов

Мария Толева

Петър Йовчев

Цветелина Тончева

д-р Георги Атанасов

Янко Добрев

Атанаска Кабакова

Валентина Маринова

Милена Йорданова

Жечко Вълчев

Койчо Тончев

Георги Иванов

Живка Георгиева

Радина Василева

Райна Атанасова

В своето изказване гостът Атанас Мерджанов не без основание определи работата на общинската конференция „като по вода” и потвърди, че винаги е получавал сериозна мотивация за активна работа именно след посещение в Стралджа, където социалистите умеят да постигат победи, реализират една сериозна програма водеща общината към реални успехи. За пореден път народният представител определи работата на кмета Митко Андонов, неговия екип, и на общинските съветници от БСП като компетентна, отговорна и успешна. Изрази убедеността си, че и новите кандидати ще получат одобрението на избирателите, че социалистите за пореден път ще постигнат своя успех и ще продължават да работят за развитието на Стралджа и общината.

 

About the Author :