БСП – Стралджа – Заедно продължаваме напред!

DSC05737„Постигнахме много! Новите ни цели са още по-смели! Ще продължим напред заедно!”, това заявиха социалистите от Стралджа на своя предизборен митинг, който събра на площада в общинския център  хора от различни поколения и всички селища на общината.

Дъждовният ден отстъпи на една облачна , но без капка дъжд вечер, и на откритата сцена като начало  организаторите дадоха възможност за изява на фолклорни колективи от общината. Певческите групи на клубовете „Златна есен” Стралджа, групите за автентичен фолклор  на читалище Поляна,  Палаузово, Войника излязоха с прекрасните си народни носии и изпяха любими народни песни.

DSC05742Стотици им ръкопляскаха в търпеливо очакване за представяне на кандидатите за кмет на общината, общински съветници и кметове на населени места от листата на БСП. „Община Стралджа може и трябва да бъде добро място за живеене! Наясно сме какво още трябва да направим! Имаме сериозна програма, възможностите, желанието, ресурсите, за да се справим! Ще продължим започнатото!”, прозвуча от трибуната мощният глас на водещият Кольо Пехливанов, който представи кандидатите на кметове на населени места и кандидатите за общински съветници. Множеството  посрещна с ръкопляскания  обявяването на кандидатурата на Митко Андонов за кмет на община Стралджа – четвърти мандат.

DSC05743Излизайки на трибуната  лъчезарни и усмихнати, уверени и амбицирани, избраниците на БСП дадоха ново самочувствие на социалистите и симпатизантите на партията. С разнообразни професии, висока квалификация, с натрупан  сериозен опит, с конкретни постижения, всеки от тях  с доказан авторитет и влияние, млади и по-възрастни , в един балансиран състав, който наистина удовлетворява претенциите на различните поколения.

DSC05755 „ От 2003 г. до сега БСП в община Стралджа печели всички избори и е първа политическа сила!” подчерта в обръщението си Мария Толева, председател на ОбС на БСП. Тя припомни, че за кандидатите от листите на партията  най-важното остава грижата за хората. „Подкрепете ни, за да вземаме заедно решенията и  да продължим съвместната  работа за доброто на общината, на всеки човек в Стралджа и останалите населени места!”, каза тя.

DSC05757Шестица за досегашната работа на Община Стралджа, под ръководството на опитния и доказал организационните си възможности кмет Митко Андонов , постави гостът Атанас Мерджанов, народен представител. Той припомни успехите на Стралджа през последния мандат и изрази увереността си, че както и досега общината ще следва неотклонно своя път напред. Категорични в своите послания и с пълна увереност в изборната победа  бяха Николай Савов, кандидат за кмет на с.Иречеково и от името на младите – Цветелина Тончева, кандидат за общински съветник.

DSC05764Топло и загрижено прозвуча обръщението на Митко Андонов, кандидат за кмет на общината, който не скри радостта си от присъствието на множеството на площада въпреки студеното септемврийско време. Насочи вниманието към новата програма на партията , която засяга всички области на живота в града и общината. „За сигурността, за просперитета, за доброто утре на общината, гласувайте с бюлетина номер 6!” , прикани той, за да последват възгласите „Победа, победа!”

Възхитен от изявената съпричастност, от добрата организация,  от увереността на  стралджанските социалисти,  сред публиката вдъхновено ръкопляскаше и гостът Пламен Червеняков, политически организатор към НС на БСП.

DSC05765Много приятен момент от митинга беше връчването на партийните билети на новоприети членове на БСП. Лично Атанас Мерджанов  стисна ръката на  щастливците с пожелание влизайки в голямото социалистическо семейство да работят с жар и ентусиазъм. Минути по-късно сцената грейна в пъстрите народни носии на танцьорите от ансамбъл „Въжички” Стралджа и танцов състав при читалище Иречеково. С ръкопляскания беше посрещната и обичаната странджанска народна певица Жечка Сланинкова, която получи прекрасен букет от г-н Андонов. Най-хубавите песни на Странджа прозвучаха на площада в Стралджа. Развявайки българския трибагреник тройно хоро поведе  Митко Андонов.

DSC05771„Много сме! Силни сме! Победата ще бъде наша!”, коментираха  присъстващите на празника и  уверяваха „Заедно продължаваме напред!”

 

 

 

 

 

 

 

DSC05770 DSC05776 DSC05783 DSC05801

About the Author :