БСП срещу ГЕРБ в кметската надпревара в Болярово

Hristo-Hristov-Boljarovo-HUBAV-265x300Навъртелият зад гърба си пет успешни мандата кмет на община Болярово Христо Христов, издигнат от БСП, явно така респектира конкурентите си, че никой освен върлия политически опонент ГЕРБ не смее да излезе срещу него.
Така се очертава битка ГЕРБ – БСП в най-малката община в Ямболска област. Срещу опитния Христо Христов партията на Бойко Борисов вади Съба Недева.
Само 6 политически партии са регистрирали листи за съветници – БСП, ГЕРБ, партия на зелените, Български демократичен център, Атака и Национален фронт за спасение на България. Тук конкуренцията е най-малка – за 11 места в местния парламент ще се борят само 31 кандидати.
Издигнати са и кандидатурите на 12 кандидати да бъдат кметове на кметства, като избори ще се провеждат само в 7 села – Голямо Крушево, Воден, Попово, Мамарчево, Малко Шарково, Стефан Караджово и Шарково.
В Голямо Крушево и Стефан Караджово ще се съревновават по 3-ма кандидати, като досегашния кмет Тодор Куртев ще се кандидатира като независим. Реален друвой ще има и в Шарково, където ще се избира между кандидатите на ГЕРБ и БСП. В останалите села Воден, Попово, Мамарчево и Малко Шарково има само кандидати на БСП.

About the Author :