БСП призовава избирателите да поискат промяната

DSC05089В Ямбол „БСП за България” представи кандидат-депутатската си листа, с която ще призоват избирателите от региона да поискат промяната не само за Ямболска област, но и за България, с което даде официален старт и на предизборната кампания.

Водачът на листата  Кристиан Вигенин повежда отново Ямболски избирателен район след 12 години, когато за първи път влезе от Ямбол в Народното събрание, а от там тръгна и кариерата му в голямата политика. Той е роден през 1975 г. Магистър е по „Международни отношения“ и „Макроикономика“. Член е на Европейския парламент 2007-2013 г., където заема поста зам.-председател на групата на ПЕС. Бил е министър на външните работи в правителството на Пламен Орешарски. Народен представител в 40-то Народно събрание от Ямбол и в 43-то – от Благоевград. В момента е зам.-председател на групата на социалистите в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

DSC05202Пред нас стои огромната отговорност да направим така, че в един променящ се свят България да се промени и да заеме своето достойно място сред европейските народи, а българите да живеят достоен живот, обърна се към препълнената зала Кристиан Вигенин.

Според него едно от големите постижения на следващото правителство, което трябва да бъде правителство на левицата, ще бъде да се пребори с мафията, с корупцията, да направи така, че управлението да заработи в интерес на гражданите, а не в интерес на сенчестия бизнес, който трупа богатства за сметка на народа, точи държавен ресурс и с него се опитва да купи следващите избори. На това трябва да се сложи край и да се постави началото на една промяна, която е чакана от много българи.

„Чувствам се като човек, който има отговорността следващите 4 години да се отблагодари с работа на хората, които ми дадоха старта в голямата политика, защото през 2005 г. вие повярвахте в мен, в БСП и сега се надявам да го направите отново, защото нашата листа носи една различна идея, за която ще се борим в тази кампания”, каза Кристиан Вигенин и допълни, че тази идея е подплатена с конкретна програма и конкретни инициативи във всяка една сфера.

Едно от ключовите неща, което искат да направят, е най-после България да може да отстоява националния си интерес както в международните отношения, така и управлението да защити интереса на гражданите.

България има нужда от промяна, от възраждане, от по-голяма цел – да бъде модерна и просперираща.

DSC05183Втори в листата е Николай Пенев. По образование той е ел. инженер и дълги години и бил енергетик на „Ямболен”. Бил е зам.-областен управител и два пъти областен управител на Ямбол. Сега е секретар на НЧ „Пробуда 1909”. Общински съветник е в Ямбол, председател на Общински съвет на БСП в Ямбол. Той изрази увереност, че доверието, което са дали избирателите на президенстките избори, ще бъде препотвърдено и на тези, защото хората са заявили, че искат промяна и желаят друго управление, което да гарантира защита на българската икономика и земеделие, сигурност на границите и решителни действия срещу мафията и престъпността. Той подчерта, че „БСП за България” предлага другия път за развитие на страната, алтернатива на досегашното управление, което ще гарантира сигурност, справедливост и достойнство, а те като кандидати за депутати ще бъдат гарант за реализирането му.

DSC05170На трето място е арх. Даниела Сивкова от гражданската квота. Тя е родена в Ямбол, работила е 7 години като главен архитект на Елхово. Председател е на Регионалната колегия и член на Управителрния съвет на Камарата на архитектите. Тя е единственият архитект в листите на „БСП за България”. Според нея търсейки промяната БСП се е обърнала към личности от различни сфери, с професия и позиция, които не са послушковци, за да може чрез тях да изгради мост между двата свята – света на политиците и другия свят – на наблюдаващите и на потърпевшите. И по този мост да протича не само чуваемост, но той да стане основа за реални действия, за да може промяната да се случи. Тя сподели, че като архитект ще продължи да отстоява облекчаването на разрешителните режими и намаляне на административната тежест и ще работи за превръщането на Ямболска област в среда, задържаща младите хора.

DSC05154Четвърти в листата е юристът Кирчо Карагьозов, който беше депутат в двата последни парламента общо за малко повече от две години. Четири мандата е бил общински съветник в „Тунджа”, бил е и председател на Общинския съвет. Той сподели, че мотивацията му да се включи в листата е доверието на хората, защото то е най-важно. Той прозова избирателите този път да се вгледат добре в кандидатите, да се вслушат в посланията им, за да направят най-добрия за България избор и изрази увереност, че този път посланията на БСП ще бъдат чути и разбрани.

DSC05138На пето място е най-младият кандидат за депутат в листата – 29-годишният Янко Добрев от Стралджа. Той има бакалавърска степен по политолотия и магистърска степен по политически науки, дипломация и национална сигурност. Работил е в община Стралджа, а сега е секретар на Народно читалище „Просвета 1892” Стралджа и е треньор по спортна стрелба. Общински съветник в Стралджа. Член е на Националния съвет на Младежкото обединение на БСП.

Той заяви, че се включва в листата, защото счита, че може да помогне за издигане на авторитета на БСП в предстоящите много важни избори и изрази увереност, че младите хора са ключа към успеха на България, защото могат да дадат нови възможности за развитие. Личната му кауза за участие в кампанията е да се преодолее тенденцията младите хора да виждат изход и развитие само в емиграцията извън България. Според него ако държавата докаже, че за нея е важен човешкият капитал младите хора ще останат в страната, за да работят за по-доброто бъдеще на България.

DSC05122На шесто място в листата е Нина Терзиева, представител на гражданската квота. Тя е родена през 1975 г., магистър е по икономика и по публична администрация. От 1998 г. работи в Болярово първо в Общинска служба „Земеделие и гори”, от 2004 г. – в общинска администрация, а от януари 2012 г. е зам.-кмет на община Болярово. Тя мотивира участието си в листата на коалиция „БСП за България“ като огромна отговорност, защото знае какво искат хората в крайграничните райони на държавата – достоен и справедлив живот, по-високи доходи, достъп до качествено здравеопазване и образование, адекватна грижа на държавата за хората в бедствия; предоставяне на помощи за хората, които са в неравностойно положение, подкрепа за бизнеса, за да създава работни места. И най вече сигурност –в домовете, и на границата. Нина Терзиева подчерта, че представля хората, които искат промяна и които са готови да извършат промяната.

DSC05112На седмо място е Владимир Стоев, едно от младите попълнения в листата. Роден е през 1982 г., живее във Веселиново. Завършил е „Психология“, в момента учи „Предприемачество и мениджмънт”.  Бил е кадрови войник в авиобаза „Безмер”, от 2008 г. работи в община „Тунджа” като старши експерт, а сега е началник на отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка“. Член е на Областния съвет на БСП, на изпълнителното бюро на БСП в община „Тунджа”. Председател е на Младежкото обединение в тунджанската община и членува в Движение „Русофили”.

Той сподели, че е приел предизвикателството да бъде кандидат за депутат, защото най-трудната задача днес е да се привлекат и ангажират младите хора. Той изрази убеденост, че БСП ще спечели изборите, за да осъществи програмата си за по-добра, по-стабилна и по-сигурна България.

DSC05097На последното осмо място в листата е Елена Анева, която от 24 години е кмет на село Воден. Родена е в с. Вълча поляна. Завършила е Полувисшия медицински институт в Хасково и „Психология” във Великотърновския университет. Член на Областния съвет на БСП, на Общинския съвет в Болярово и е председател на Клуба на жените социалистки в Болярово. Тя сподели, че е заела почетното осмо място в листата, защото няма да спре да вярва, че всички българи заслужават да живеят в по-солидарно общество, без бедност и експлоатация, че държавата и политиците трябва да помагат на хората, че може да има безплатно здравеопазване, по-добро образование и справедливо правосъдие и заяви, че депутатите от БСП усърдно ще работят за това.

Бившият народен представител Атанас Мерджанов пожела яка битка и голям успех в областта и призова кандидатите да не забравят, че голямата политика започва от малката политика на малкото населено място и от проблема на отделния човек.

About the Author :

1 Comment to “БСП призовава избирателите да поискат промяната”
  • Стефан
    March 4, 2017 - Reply

    Както се казва “ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ” – това ли е промяната ви другари. Безгласната буква и човекът без собствено мнение другаря Пенев, известнен с абсолютния си мързел, другаря Карагьозов, който присъстваше само на партийните сбирки на БСП и когото веднъж не видяхме в парламента с някаква позиция или мнение, “независимата” Нина Терзиева, зам. кмета на Червения феодал и вечен кмет на Болярово, Христо Христов, извинете, но недоразумението Елена Анева…или “династията” Сивкови… Направо сте жалки и смешни.

Leave a reply