БСП номинира кандидата си за кмет на Община Ямбол

Ямбол, 02.09.2023 г.

На 2 септември 2023 г. приключи първата част от 8-то заседание на ХХII Конференция на Общинската организация на БСП в Ямбол. След 4 часа, в които делегатите обсъдиха и приемаха Отчета на групата общински съветници от БСП в Община Ямбол и Платформата на партията за мандат 2023-2027 г., беше изслушан и доклад на комисията по обобщаване на предложенията на кандидатите за кмет и общинските съветници, направени от партийните организации в града и коалиционните партньори на БСП. Без корекции беше прието и предложението на Общинския партиен съвет за броя на лицата от гражданската квота.

За изчистване на критериите при подреждането на листата и избора на кмет внесе приложения инж. Николай Пенев, който пожела на бъдещите общински съветници да работят както в интерес на общината, така и с оглед на политическото им представителство в структурата на местната власт.

Какво искаме от този избор и как да го реализираме? – запита риторично инж. Пенев и призова делегатите при подреждането на листата да изберат лица с обществен авторитет и доказани лични качества, а зад тях да застанат обединени членовете на Общинската партийна организация.

На делегатите бяха представени 5 кандидата за кмет: Калоян Калиманов, инж. Красимир Йорданов, д-р Недялка Петкова-Влахова, инж. Николай Пенев и инж. Светослав Стоев. След направени самоотводи и извършено гласуване, делегатите утвърдиха за кандидат за кмет д-р Недялка Петкова-Влахова. Нейната кандидатура подкрепи и Кристиан Вигенин, народен представител от 31 ЯМИР, който беше гост на Конференцията.

8-то заседание на Конференцията продължава с гласуване на номинираните за общински съветници от БСП за мандат 2023-2027 г. и подреждането им в листата. Делегатите единодушно решиха преди това за водач да бъде избран д-р Райно Георгиев, председател на Общинската организация на БСП – Ямбол.

Пресцентър на БСП – Ямбол
About the Author :