БСП коментира за първи път резултатите от изборите в Ямболско

???????????????????????????????БСП в Ямболска област сравнително удържа позициите си в сравнение с останалите региони, коментира на пресконференция народният представител Атанас Мерджанов. Той отчете, че партията е загубила позиции в Стралджа, спечелила е изборите в общините „Тунджа” и Болярово, има двама съветници повече в Елхово и 1 съветник по-малко в Ямбол, в Стралджа имат 8 съветници.

„Нашите кандидати вложиха всичко от себе си, предложиха по-добрите програми за управлението на съответните общини, но очевидно избирателят не се вълнува какво им предлагат, а какво му дават”, коментира още Атанас Мерджанов.

За загубата на кандидата за кмет на БСП в Стралджа народният представител каза, че резултатът от изборите бил изненадващ и за тях, но очевидно е имало много елементи на лична завист и избирателят не е разбрал, или не са успели да му обяснят всичко добро, което е направено за общината и за хората и което се е случило през трите мандата.

Според Атанас Мерджанов роля за победата на коалиция „Промяна” са оказали най-вече настроенията „анти досегашния кмет”. „Очевидно е, че в Стралджа има саботиране на подкрепа и от наши дейци”, не скри народният представител, който допълни, че Митко Андонов е станал жертва на проявената срещу него лична завист и злоба.

В същото време Атанас Мерджанов изтъкна, че Христо Христов е спечелил най-големият процент на подкрепа за кмет на БСП в цялата страна, което е безспорен успех.

About the Author :