БСП за България ще продължи да бъде отговорна и предвидима политическа сила и в 49 ОНС в името на нашето бъдеще.

Ямбол, 31.03.2023 г.

С думите Здравейте, ямболци! Добре дошли на нашата последна среща в рамките на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 2 април! БСП за България отбеляза закриването на  предизборната си кампания в Ямбол. Около слънчевия часовник от източната страна на Безистена членове и симпатизанти на БСП и случайно преминаващите граждани  отново аплодираха кандидатите за народни представители от 31 ЯМИР д-р Недялка Петкова, доц. д-р Милен Димов, Александър Василев, Драгоя Драгоев, Красимир Кръстев, Галин Пантелеев, Божидара Божилова и водачът на листата Кристиан Вигенин.

Силни овации и много цветя съпроводиха появата на Корнелия Нинова, лидер на БСП. В своето слово тя отново препотвърди ангажиментите на партията да направи всичко възможно, за да спре инфлацията, обедняването на населението, защитата на социално уязвимите групи, децата и да запази първото място за България в ЕС по индустриално производство, което постигнаха българските социалисти за около година  в коалиционното управление на страната.

БСП за България иска страната ни да има стабилно редовно правителство, което да работи с дълъг хоризонт, ясна и изпълнима програма ,която да подобри стандартите на живот за българина,. БСП за България иска да бъде спряна войната в Украйна, а разширяващият се конфликт да бъде решен с преговори ,не с оръжие – подчерта категорично лидерът на БСП.

По-нататък в своето слово Корнелия Нинова даде ясно да се разбере, че БСП няма да допусне разширяването на т. нар. джендър програма  за  обучение в училищата. Силни овации подчертаха съгласието на присъстващите с нейните следващи думи:

Ние не искаме да отричаме различните до нас ,те са част  от нашето общество. Ние искаме нашите деца да имат майка и татко, а не родител едно и  родител две. Искаме нашите деца сами да се определят, но когато достигнат възраст самостоятелно и информирано да вземат решение.

Корнелия Нинова в своето слово засегна и въпроса за гражданската подписката организирана от БСП срещу решението на СОС за преместване паметника на съветската армия в столицата и сподели с присъстващите за вандалските постъпки на граждани и опитите за физическа разправа с членове и симпатизанти на партията ,които в тези дни го охраняват. И отново с бурни овации присъстващите потвърдиха съгласието си с нейните думи.

Висока оценка лидерът на БСП  даде за състава на листата за област Ямбол, като подчерта, че тя е подбрана добре и покрива с компетентни професионалисти целия спектър на най-важните секторни политики, които парламентарната група на БСП за България ще защитава в 49 ОНС. А кандидатите за народни представители от листата за област Ямбол отново препотвърдиха пред своите избиратели, че техен приоритет ще бъде изпълнението на обещанията, които са дали пред тях по време на предизборните си срещи.

Водачът на листата Кристиан Вигенин обобщи накратко резултатите от предизборния период и благодари на всички ,които са ги подкрепили с участието си  в срещи с кандидатите за народни представители и препоръките дадени им за законотворческата дейност на  бъдещата парламентарна група на БСП за България в 49 ОНС.

Думи за благодарност към присъстващите за подкрепата  оказвана на Общинската партийна организация по време на целия предизборен период отправи и нейният Председател д-р Райно Георгиев .

В предизборния период за предсрочните парламентарни избори ние проведохме добре организирана кампания с уважение към вас, нашите избиратели и към нашите политически опоненти. Успешно разчупихме традиционните норми  за агитация и ги заменихме с нови, по-разбираеми и по-въздействащи. И те постигнаха добър резултат. БСП винаги е била № 1 и винаги ще бъде така. От името на Ямболската партийна организация и от свое име ви благодаря за вашето активно участие в нея.

               Приятна изненада и неочаквано за присъстващите беше изпълнението на  Божидара Божилова, втора в  кандидатската листа, която доказа, че независимо колко активно се включваше в предизборните мероприятия ,независимо колко натоварен и изтощаващ  е бил за нея месец март, то тя е професионална оперна певица и все още има сили да увлече публиката с изпълнението си. Още едно доказателство как изкуството може да бъде основа за обединение около духовните ценности на българина. Това е и нейната лична кауза, а и беше  любопитна прелюдия към финала на срещата, когато Драгоя Драгоев ,пети в листата за област Ямбол спонтанно покани Корнелия Нинова и двамата поведоха хорото. В него се включиха повечето от присъстващите.

Още дълго след изпращането на Корнелия Нинова и края на срещата на площада в Ямбол ,наобиколилите водача на листата Кристиан Вигенин отделни групи хора коментираха представянето на БСП за България, позициите, които тя се готви да защитава  в следващото Народно събрание и най-вече колко добре са подбрани и представени пред потенциалните избиратели кандидатите за народни представители.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :