„БСП за България“ представи кандидатите си народни представители

DSC05079„БСП за България“ официално представи кандидатите си за народни представители в 31-ви Ямболски многомандатен избирателен район днес, 27 февруари, в залата на „Диана палас“. Това са кандидатите, които ще осигурят правила, сигурност и справедливост на всеки, бе заявено в залата. „Промяна“ бе кодовата дума, която присъстваше на представянето.

На осмо място в листата е Елена Анева, кмет на село Воден. Завършила е „Психология“ във ВТУ.Тя е член на Областния съвет на БСП-Ямбол, на Общинския съвет на БСП-Болярово.

DSC05073На седма позиция е Владимир Стоев, роден 1982 г. от с. Веселиново. Завършил е „Психология“. В момента е началник на отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка“ в община Тунджа. Член е на Областния съвет на БСП, на изпълнителното бюро на БСП в община Тунджа. Председател е на Младежкото обединение в своята община.

Шеста е Нина Терзиева, кандидат от гражданската квота. Тя е родена през 1975 г., магистър е по икономика и по публична администрация. От януари 2012 г. досега е зам.-кмет на община Болярово.

DSC05070На пето място е 29-годишният Янко Добрев от Стралджа. В момента е секретар на НЧ „Просвета-1892“ в своя град – най-голямото и дейно читалище. Общински съветник в Стралджа.

На четвърта позиция е юриста Кирчо Карагьозов. Бил е председател на Общински съвет-Тунджа. Депутат в 42-то и 43-тото Народно събрание.

Трета е арх. Даниела Сивкова от гражданската квота. Родена е през 1968 г. в Ямбол. 7 години е била главен архитект в община Елхово, в момент е архитект в „Прокон“ ЕООД-Ямбол. От 2012 г. досега е председател на Регионалната колегия и член на УС на Камарата на архитектите.

Втори е Николай Пенев. Дългогодишен енергетик в „Ямболен“, към днешна дата е секретар на НЧ „Пробуда-1909“.Два пъти е бил зам.-областен управител. Председател на Общинския съвет на БСП-Ямбол.

Водачът на листата Кристиан Вигенин е роден през 1975 г. Магистър по „Международни отношения“ и „Макроикономика“. Член е на Европейския парламент 2007-2013 г., където заема поста зам.-председател на групата на ПЕС. Министър на външните работи в правителството на Пламен Орешарски през 2013-2014 г. Народен представител в 40-то Народно събрание от Ямбол и в 43-тото – от Благоевград.

Всеки от кандидатите за народни представители говори за това какво го е мотивирало да се включи в листата.

Атанас Мерджанов пожела успех на кандидатите. Същото сториха Добра Стоянова – представител на коалиционния партньор „Нова зора“, кметовете на община Болярово, Тунджа и други.

About the Author :

Leave a reply