Бракониерите опитали да минат с джипа си през горските инспектори

g_rusev15aПри засичането от страна на горските инспектори на бракониерската група миналия петък едва не се стигнало до драматични последствия. Вместо да спрат на подадения  светлинен и звуков сигнал, незаконните ловци опитали да се измъкнат. Те най-напред намалили максимално скоростта на джипа си марка „Мерцедес”, след което дали пълна газ и за малко не наранили един от горските служители, каза днес на брифинг в областната управа шефът на Регионална дирекция на горите-Сливен инж.Русев. Той поясни, че спрямо извършителите има образувано досъдебно производство.

В акцията са участвали горски служители от Ямбол, Сливен и Елхово, от Котел няма нито един участник в операцията срещу бракониерите, уточни инж.Русев. Версия за инсцениране на бракониерство лансира по една от националните телевизии участник в убийството на елена, затова инж.Русев искаше да уточни кои точно са участвали в акцията. Ние при 90 процента от случаите на бракониерство работим след подаване на сигнал, поясни още механизма на тяхната работа инж.Георги Русев.

В операцията са участвали и служители на РУП „Тунджа”, които със служебно куче са обходили района. Намерени са глава от мъжки благороден елен с необелени рога, гръдния кош с целия гръбнак, стомаха и кожата на елена, в която са били загънати останалите вътрешности на животното. На мястото, където е намерен елена, са пристигнали следователи, прокурор и полицай. Цялата операция по залавянето на бракониерите продължава повече от едно денонощие. Тя започва в четвъртък, 25 юни, а завършва със залавянето на нарушилите закона ловци на другия ден – 26 юни, петък.

About the Author :