Брайкъс Перин се завърна с точен мерник от тройката

1234 Американският гард на „Ямбол” Брайкъс Перин се завърна в игра, след като пропусна мача за първенството с „Левски Лукойл”, заради болест, със силни изяви в Самоков. В сряда, 17 януари, левичарят се прояви в залата на „Рилски спортист” с точна стрелба от далечно разстояние. Перин вкара четири от деветте си опита, а от зоната за две точки бе точен при две от четирите си стрелби. Общо Брайкъс Перин постигна 18 точки, най-много за „Ямбол”, като овладя и четири борби, а даде и две асистенции.

На сметката на Перин е и най-силният коефициент на полезно действие за играч на нашия отбор – плюс 15 пункта. За разлика от предишните два мача, този път не е бил в състава крилото Александър Матушев. Евгени Иванов е стартирал в петицата, като е бил на паркета 15 минути, за които вкарва само 2 точки. Той записва е по една борба и една асистенция, но коефициентът му е отрицателен – минус 1.

Съперникът ни за Купата на страната „Рилски спортист” постигна голямо надмощие и в борбите, и в асистенциите, което обяснява и разликата от 32 точки при последната сирена.

About the Author :