Брайкъс Перин пропусна двубоя срещу „Левски Лукойл”, Евгени Иванов и Стойо Чолаков се завърнаха

Yambol_3Продължават кадровите проблеми за треньора на баскетболния „Ямбол„ Иван Чолаков. След като миналата седмица в срещата за Купата на България срещу Самоков той не можа да използва поради заболяване от грип лекото крило Евгени Иванов, а с травми бяха Стойо Чолаков и Стилиян Иванов, в събота срещу „Левски Лукойл” се появи нов проблем.

Този път извън строя бе американският гард на жълто-сините Брайкъс Перин., който е получил травма. Така нашият отбор олекна с един класен баскетболист, което направи двубоят още по-труден срещу супер селекцията на домакините.

Другият американец в „Ямбол”, Алан Арнет, обаче отново бе на висота и вкара 24 точки за 29 минути на терена. Левичарят стана топ играч на гостите със своите 24 точки, 5 борби и 5 асистенции , ккато удари и един чадър на „сините”. Арнет, който е начело по коефициент на полезно действие в шампионата, и в този мач постигна много високи показатели, отредили му 30 пункта. Той вкара осем от деветте си удара от наказателната линия, бе точен от зоната за две точки при 8 от 12 си опита.

Завърнаха се на терена Стойо Чолаков, Евгени Иванов и Стилиян Иванов, но вероятно те все още не са напълно възстановени.

Старши треньорът на „Ямбол” Иван Чолаков от доста време не е влизал в мач с всичките си баскетболисти, което прави пейката на отбора съвсем къса.

About the Author :