Брайков се размина с Цюрих на Балканиадата

BraikovЯмболлията Красимир Брайков не направи добро бягане на Балканиадата, състояло се в Питещ, Румъния на 26 и 27 юли, и завърши на шесто място. Многократният шампион на България на 400 метра се преквалифицира в последните месеци в бягането на по-късата спринтова дисциплина – 200 метра, и наскоро стана победител на силния международен турнир „Самарско знаме” в Стара Загора.
В града на липите Брайков финишира пред лекоатлета от Катар Самуел Франсис, който бяга 100 метра под 10 секунди, както и пред първенеца на страната ни Петър Кременски. Резултатът му на „Самарско знаме” даде големи надежди, че възпитаникът на ЛК „Тунджа” ще покрие в следващото състезание норматива за европейското първенство, ала на Балканиадата това не се получи.
Той пресече финалната линия в Питещ за 21,77, докато в Стара Загора бе с 21,06 и само 0,11 секунди не му достигнаха за квота за първенството на стария континент.
Крайният срок за покриване на норматива е 3 август, има все още възможност Красимир Брайков да го покрие и да бяга в Цюрих.

About the Author :