Боян Асенов спечели титла за „Априлец” от държавния шампионат

DSC02144Боян Асенов, най-малкият от тримата братя Асенови, в неделя, 16 октомври, спечели битката за златото в категория до 52 килограма на държавния личен шампионат, провел се в Пловдив. В града на тепетата, дал на родния бокс и големи майстори на ръкавиците, „Априлец” постигна още едно отличие – бронзов медал.

Основателят на „Априлец”/Бояджик/ Димитър Мутафов бе доволен от показаното на ринга в Пловдив. Държавният личен шампионат  е за младежи, златният медалист от „Априлец” Боян Асенов е на 17 години и дотук почти огледално повтаря кариерата на двамата си братя – участникът в Олимпиадата в Рио де Жанейро и европейски първенец, Даниел Асенов, и Катин Асенов, най-големият, който също бе шампион на България при младежите и е носител на медал на европейско първенство.

DSC02150Прегледът на резултатите от финалните боеве на ринга в Пловдив показва любопитна боксова география – за титлите са играли младежи от „Арда”/Кърджали/, „Светкавица”/Търговище/, Червен бряг, в разпределението на медалите има момчета и от Омуртаг.

„Априлец” обаче продължава да е единственият селски боксов клуб, като заслугата за  успешното му съществуване се дължи както на работата на Димитър Мутафов и синът му Тодор, така и на голямата финансова помощ на община „Тунджа” и на единия от съсобствениците на телевизия СКАТ и депутат от Патриотичния фронт  Валери Симеонов.

About the Author :