„Ботев“ – Болярово победи „Тунджа 1915“ – Ямбол със 7:4

IMGP2486На 20 септември 2014 година, празникът на село Мамарчево, на възвърналият си славата стадион „Граничар“ в зрелищна приятелска среща момчетата от „Ботев“ – Болярово победиха ямболките играчи от „В“ група „Тунджа 1915“.    На стадиона бяха не само зрители от Мамарчево, Болярово, но и от цялата община. Президентът на клуба – общинският кмет Христо Христов също бе на стадиона да подкрепи боляровските момчета. Те, от своя страна, зарадваха него и публиката, не само с атрактивна игра, но и с победа.    Разбира се, както всеки път, присъстваше и кметът на село Мамарчево Марчо Добрев.    Малко тъжен бе за боляровци фактът,че един от основните играчи през предходния полусезон Георги Христов, се завърна във футболния тим на „Тунджа“. Но неговото място безспорно е във „В“ група, а заслугите му за възхода на „Ботев“ не са забравени от никого.      Радост за всички и гордост за мамарчевци бе, че на техният празник имаха възможност да гледат любимците си от общинския отбор в приятелка среща с класен тим като „Тунджа“.       През всичките 90 минути играта и на двата тима бе интересна и запомняща се, имаше много положения, част от които нереализирани, но отбелязаните голове също не бяха малко. Основното е,че и двата тима донесоха много положителни емоции и вълнения на събралите се фенове. Играта им бе не състезателна, а зрелищна и за удоволствие. И несъмнено дълго ще се помни.      В началото на първото полувреме играчът на „Ботев“ – Болярово Даниел Чолаков отбеляза първия гол във вратата на ямболските гости, а малко по-късно отново той отбеляза и вторият.

IMGP2457Гостите от „В“ група също не закъсняха със свое попадение, с което резултатът стана 2:1. А третият гол за боляровци и последен за първото полувреме, почти веднага след единствения за ямболските гости, отбеляза Васко Цветков.      Един от най-красивите и запомнящи се голове бе отбелязаният от пряк свободен удар от бившият нападател на „Ботев“ и настоящ на „Тунджа“ Георги Христов. С него резултатът на полувремето стана 3: 2 в полза на боляровци.       Първият гол през второто полувреме бе във вратата на „Ботев“, с което резултатът се изравни на 3:3.

След това боляровци отново поведоха, а четвъртото попадение за тях бе отбелязано от едно от новите им и обещаващи попълнения Димитър Станков. Заслуги за него също има и блестящата асистенция на Григор Петров. Негово беше следващото попадение с което резултатът за домакините стана 5:3. Отново благодарение на асистенцията на Григор Петров бе отбелязан и следващият гол от Дани Чолаков. След този гол и невероятната си игра несъмнено Дани Чолаков се отличи като един от най-запомнящите се играчи на срещата и единственият с хеттрик в нея.        Не бива да пропускаме и заслугите за пореден път на Григор Петров – един гол и две асистенции. За радост и облекчение на феновете на „Ботев“, той не премина в друг тим през този полусезон, доказа своята лоялност към отбора, в който са първите му изяви. Отбеляза дори единственият гол в първата среща на отбора през предходната седмица.

IMGP2451Въпреки че боляровци получиха още един гол в своята врата, резултатът не остана дълго 6:4, защото след намесата отново на Васко Цветков, крайният резултат бе решен 7:4.  Един от най-отличилите се в тази среща е със сигурност вратарят на „Ботев“ –  Желязко Караколев. Той не само предотврати реализацията на няколко гола, но го направи по много атрактивен начин. Един от най-заслужилите одобрението и аплодисментите на публиката.

Радостна е за „Ботев“ тази победа, макар и в приятелски мач. Заслугата е не само на момчетата, които дадоха всичко от себе си за пореден път. Но и техният треньор Димитър Славов, на президентът на клуба Христо Христов. Те, въпреки трудностите, правят всичко по силите си „Ботев“ да продължи да радва всички с победите си. А съвсем скоро това ще се случва и на изцяло обновения стадион в Болярово. Да им пожелаем успех!

Лора Величкова  

About the Author :