Ботево тържествено отбеляза Деня на Ботев

DSC09801На първи юни, в навечерието на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, жители и гости на село Ботево отбелязаха традиционно  своя патронен празник с тържествена заря-концерт.

Проявата споделиха кметът на Община „Тунджа” – Георги Георгиев, заместник-областният управител Иван Йоргов, общинският съветник Тинка Иванова, заместник-кметовете – Станчо Ставрев и Ели Василева, секретарят на общината Андон Кръстев.

За  многобройната публика фолклорен ансамбъл „Тунджа” поднесе богата програма.

???????????????????????????????В словото си кметът на село Ботево Георги Танев,  сподели, че жителите на Ботево не са получили даром свободата си, а подвигът на загиналите съселяни и сега може да служи за пример, че нищо от трагичните преживявания и страдания на тунджанските герои не е забравено и няма да се забрави.

Кметът на община „Тунджа” – Георги Георгиев, подчерта, че на 2 юни, докато носим в сърцата си най-чистата и съкровена любов към родината, винаги ще звучат сирените, за да слеят в един паметен миг нашето славно минало и бъдещето ни на достоен народ!

В памет на загиналите за свободата и независимостта на България пред паметния знак на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя.

Тържествената заря–концерт завърши с едноминутно мълчание  пред подвига на героите и пищна заря.

DSC09809??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

About the Author :