Боляровци водят колоната по избирателна активност, Ямбол чака

DSC04826aКъм 10 часа тази сутрин в Ямболска област са гласували 9354 души, което е избирателна активност от 7,89 процента, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия Мариана Христова. Общият брой на имащите право на глас в областния център и в другите общини е 118 556 човека.

Почти по тъмно са тръгнали към урните избирателите от община Болярово, които към 10 часа вече бяха подали 789 бюлетини или активността им е 24,46 процента. По неписано правило в малката община не чакат да мине обяд, а действат експедитивно, което може би се дължи и на по-възрастното население, живеещо в община Болярово.

Четири пъти по-ниска избирателна активност към 10 часа имаха хората от община Ямбол, едва 6,02 процента от тях бяха отишли да упражнят правото си глас за евродепутати.

По избирателните списъци в град Ямбол се водят 70 524 души, което е пълен абсурд, след като при последното преброяване на населението сметката показа малко над 73 хиляди граждани. Въпреки че има доста ямболлии, работещи в чужбина и по други места в България, но с постоянен адрес в Ямбол, ситуацията пак е странна.

Така е обаче в цялата страна – официално Централната избирателна комисия отчита, че право на глас имат над 6 милиона българи, а това вероятно и третокласниците не го вярват.

About the Author :