Боляровски социалисти се включиха в празничния митинг на 1 май в София

IMGP7263aНа 1 май 2014 година в София се събраха над 20 хиляди души от цялата страна на традиционния празничен митинг за Деня на труда, организиран от „Коалиция за България”. Той беше и възможност да се направи равносметка на стореното в положителна посока от правителството до този момент и да се начертае път за бъдещето на страната и мястото й в Европа. „За справедлива България! За социална Европа!” е мотото в тази кампания на социалистите, събрало в две изречения толкова надежди!

Боляровски социалисти също присъстваха на този митинг, ръководени от председателя на Общинския партиен съвет Атанас Дженков и от заместник-председателя – общинският кмет Христо Христов. Имаше представители на всички партийни организации от Ямболска област. Председателят на Националния съвет на БСП, президент на ПЕС и водач на листата Сергей Станишев се обърна към хилядите, предимно млади хора, събрали се в този паметен ден и заяви: „Предстоят ни европейски избори и този път червеното знаме отново се превръща в символ на надеждата. Надеждата за достоен живот, за справедливост, надеждата за социална Европа и социална България!”

IMGP7249aКъм множеството социалисти се обърнаха и енергийният министър Драгомир Стойнев, Илияна Йотова и  други видни социалисти. На митинга присъстваха председателят на парламента Михаил Михов, представители на коалиционните партньори, кандидати за евродепутати от листата на левицата, министри и депутати.

След митинга от площад „Народно събрание” по бул. „Цар Освободител” покрай Ректората шествието се отправи към Борисовата градина. Там се присъедини към празничната програма по повод празника на вестник „Дума” и левия печат.

About the Author :