Боляровските социалисти предлагат трима кандидати за президентските избори

chelen 2- 1На 21 юли 2016 г., се проведе четвърто заседание на Общинския партиен съвет – Болярово. То бе във връзка с решение на НС на БСП от 25 юни 2016 г. за  провеждане на заседание на районните и общинските конференции /общите събрания/, относно предложения за президент и вицепрезидент. За председател на заседанието беше предложена и избрана Елена Анева, а за протоколчик Златина Николова.

Събранието се проведе при следния дневен ред: 1. Анализ на проведеното общопартийно допитване в общинските /районните/ партийни организации; 2. Готовност на общинските /районните/ партийни организации за предстоящите избори за президент и вицепрезидент (утвърждаване състав на общински /районен/ предизборен щаб); 3.  Предложения на общинските /районните/ партийни организации за кандидати за президент и вицепрезидент.

chelen 2По първа точка от дневния ред партийният лидер Ангел Тодоров Ангелов представи анализ за проведеното общопартийно допитване. В периода от 27 юни до 3 юли 2016г. се проведе вътрешнопартийно допитване в цялата страна. В община Болярово това стана в периода 29 юни до 01 юли 2016 г.

В областта, община Болярово отчита най-висока активност, 315 социалисти са упражнили своя вот или 94,31%, следвана от Елхово 93,79% , Тунджа 91,68% , Стралджа 80,79% и Ямбол 78,46%; като за страната активността е 73,19%.

Членовете на БСП в общината категорично подкрепят коалиционното участие на партията в бъдещите президентски избори – това са  88% от гласувалите.

Около 10% смятат, че е допустимо да се подкрепи кандидатура на БСП самостоятелно като партия.

Нито един партиен член не подкрепя кандидат – президентска двойка, излъчена от партия или коалиция без коалиционно участие на БСП или независим кандидат, издигнат от инициативен комитет – 0% (0.56% и 3% за страната).

В коалиция с партиите от „БСП лява България“ искат 92 % от членовете на БСП в общината, с АБВ – 42 %, с други партии в ляво 27 %, с Движение 21 – 15 %, с “Атака” – 13%, с ВМРО – 11 %, с НФСБ – 7 %, с ДПС – 5 %.

По втора точка от дневния ред, след проведено обсъждане бяха избрани деветнадесет членове да влязат в състава на предизборния щаб на БСП – Болярово.

По трета точка, след направените предложения бяха утвърдени от конференцията трима кандидата за президент и вицепрезидент: Корнелия Нинова; Мая Манолова и Константин Паскалев.

About the Author :