Боляровските села пазят традициите

305_nМного боляровски села отбелязаха Бабин ден.

В село Попово организацията бе на НЧ „Н. Й. Вапцаров”. Там също тачат традициите и жените от селото се събраха в ресторанта да отбележат Деня на родилната помощ. Освен спазването на обичая, този ден ще остане в паметта на дамите с много танци и настроение до късния следобед. Снимките са от техния празник.

В Стефан Караджово също подобаващо отбелязаха Бабинден, както винаги са правили през годините. Освен дамите от певческата група към НЧ „Стефан Караджа”, имаше и други дами, организирали своя празник, както подобава на най-голямото населено място след общинския център.

351_nДамите от Голямо Крушево също не пропуснаха и тази година да се повеселят на 21 януари. Те отбелязаха празника в няколко различни компании, а кметският наместник Костадин Иванов им отправи специални музикални поздравления по радиоточката. Както е известно, Голямо Крушево е единственото село с работеща радиоточка и по различни поводи, а дори и ежедневно, кметският наместник отправя музикални поздрави и съобщава актуални новини от живота на селото и общината.

782_nБабинден, макар и символично отбелязаха дори и в най-малките населени места. В общината ни се отбелязват празниците, тачат се традициите, а секретарите на читалищата се стремят обичаите да не бъдат забравени. Дано и занапред културният календар на община Болярово е така богат и винаги да има весели поводи за празнуване!

 

About the Author :