Боляровските първокласници получиха първите си читанки

IMGP969512 април 2016 година несъмнено ще остане паметен за първокласниците от СОУ „Д-р Петър Берон” – град Болярово. Тогава те получиха своето свидетелство за грамотност, а заедно с него и  първите си читанки и книжки от поредицата с най-популярните и обичани български приказки.

Гости на това вълнуващо тържество бяха Мария Христова (секретар на НЧ „Възраждане – 1912 г.” – град Болярово) и директорът на СОУ „Д-р Петър Берон” – град Болярово, родители.

IMGP9748Пред гостите децата демонстрираха знания, като пяха песнички за азбуката, за гласните и сонорните. А усмихнатата им и грижовна класна ръководителка Мария Тодорова им разказа чрез интересна презентация за предстоящия Световен ден на книгата и авторското право – 23 април. Тя  им прочете правилата за ползване на книгите (молбата на книгата), предоставени от госпожа Христова и им обеща по този повод посещение в библиотеката, където за тях ще има организиран маратон по четене.

Накрая директорът връчи на всички грамоти, читанки и книжки и обеща отново да ги посети, за да му почетат и разкажат приказките във всяка от книжките.

IMGP9690 IMGP9697 IMGP9698 IMGP9701 IMGP9741IMGP9763 IMGP9766

About the Author :