Болярово се включва в кампанията “Да изчистим България заедно” на 3 юни

IMGP1098Това стана ясно на месечната работна среща между общинското ръководство и кметовете и кметските наместници от населените места на общината. Общинският кмет Христо Христов, заместник-кметът Нина Терзиева, секретарят Мария Чанева и кметовете и кметските наместници уточниха заедно датата 3 юни 2016 година. Тогава жителите на всички селища на общината ще се включат в почистването според силите и възможностите си.

И тази година bTV Media Group, Министерството на околната среда и водите, неправителствени организации и други институции призовават малки и големи да станат част от най-масовото почистване у нас, което ще се осъществи на 4 юни в цялата страна, за шести пореден път. Решението за датата е продиктувано от желанието да посрещнем Световния ден на околната среда 5 юни в по-чиста България.

IMGP1099Тъй като тази година на 4 юни ще се проведе Деветнадесетият национален детски фолклорен събор „Върбова свирка свири”, няма как тази да бъде за почистването и единственият възможен вариант за включване на общината в кампанията е датата 3 юни.

Други важен въпрос, който общинското ръководство обсъди с кметовете и кметските наместници бе този за добива на дърва за населението. Специалистите от общината – главният експерт Йовка Дженкова и Антон Танев разясниха подробно на присъстващите  начина и сроковете на добив, превоз и плащане.

IMGP1101По пет кубика ще се дава на домакинство (единствено на регистрираните на територията на общината), на цена 30 лева с ДДС. Превозът ще се извършва единствено с товарни превозни средства с GPS. Като краен срок за приключване общинският кмет даде 31 октомври 2016 г.

Друг важен въпрос, който господин Христов коментира с колегите си, бе участието с проекти след евентуалното одобрение на стратегията на МИГ-Елхово-Болярово. Това е един от най-добрите варианти, тъй като поради броя на жителите, често населените места на територията ни не се класират.

About the Author :