Болярово откри нов пожарен участък, гараж и получи пожарен автомобил

DSC04091aС тържествена церемония за откриване на новия участък на „Пожарна безопасност и защита на населението” и изградения от община Болярово нов гараж огнеборци, полицаи и гранични полицаи посрещнаха в Болярово заместник-министъра на вътрешните работи Васил Маринов и директорът на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов. Те не дойдоха с празни ръце, а им предадоха модерен и добре оборудван пожарен автомобил.

DSC04057aЗаместник-министърът връчи ключовете от новия автомобил на гл. инспектор Стоян Тенев, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Елхово, към която е участъкът в Болярово с пожеланието по-рядко да го ползват.

Народният представител Атанас Мерджанов поздрави всички, съобщи, че от Ямболска област стартира националната програма „Сигурност”, по която ще бъдат назначени 180 безработни в региона и изтъкна, че с новите придобивки държавата помага за по-сериозния професионализъм, по-голямото самочувствие, за сигурността на служителите на МВР и демонстрира грижата и вниманието, което правителството показва към този рисков и себеотрицателен труд. Той подчерта, че в малките крайгранични общини, каквато е Болярово, правителството е дало достатъчно знаци за внимание, за грижа и за визия какво трябва да се случва. „Аз съм сигурен, че само с такъв род политика, с такива енергични действия, ние ще можем да отговорим на очакванията на населението за повече сигурност, за повече спокойствие, за опазване на имуществото, на домовете и за създаването на самочувствие и достойнство като български граждани и като граждани на ЕС”, каза още депутатът.

DSC04073aКметът на община Болярово Христо Христов  връчи на Стоян Тенев удостоверението за въвеждане в експлоатация на гараж за пожарния автомобил, за изграждането на който общината е дала 50 000 лв. Той поздрави служителите с новите придобивки и изказа благодарност към народния представител Атанас Мерджанов, главен комисар Николай Николов, заместник-министъра Васил Маринов за това че през последните години политиката на правителството е благоприятна към малките общини.

DSC04097aВодещата на церемонията София Минева припомни историята на пожарния участък в Болярово. Той е открит на 19.04.1986 г. заради отдалечеността на населените места от Елхово и въвеждане в експлоатация на газокомпресорната станция в с. Горска поляна. В началото той е имал само 4 слугжители, но през периода 2005-2006 г., в резултат на масови горски пожари, се увеличава щата с още двама служители – шофьор и боец. Началник на пожарния участък в продължение на 25 г. е инспектор Никола Ненов. В съвременния етап от развитието на пожарния участък работи с 9 души личен състав – 4 шофьори, 4 пожарникари и 1 началник.

DSC04104aЗаместник-министърът, заедно с главен комисар Николов, кмета Христо Христов и народния представител Атанас Мерджанов прерязаха лентата и откриха новата сграда на пожарния участък. Сградата, гаражът и автомобилът бяха осветени от протоиерей Димитър Ингов.

 

 

 

About the Author :