Боксьор на „Априлец” се бие за злато на европейското първенство за мъже

KBA_8092Даниел Асенов от „Априлец”/Бояджик/ днес ще спори за титлата в кат. до 52 кг на европейското първенство по бокс за мъже в Самоков. Най-младият от националите, момчето от село Кукорево е само на 18 г., постигна убедителна победа над унгареца Нандор Чака на полуфиналите.

Асенов не остави никакви съмнения в превъзходството над своя съперник. През цялото време на срещата българинът не спря да нанася удари в тялото и главата на по-високия с цяла глава унгарец. Надмощието на Малкия Тайсън бе отчетено и от съдиите и те му дадоха победата с пълно единодушие – 3:0 (30:27, 30:26, 30:26).

„Доволен съм, играх добре. Аз по принцип обичам да боксирам срещу по-високи, така че ръстът на унгареца не ме затрудни”, каза след боя възпитаникът на Димитър и Тодор Мутафови.

Негов съперник в спора за титлата в събота ще бъде британецът с емблематичното име Мохамед Али, който победи с 3:0 втория в схемата Хосе Келвин де ла Ниуве Линарес от Испания. Асенов вече веднъж се е срещал с този противник, тогава победата спечели Али.

About the Author :