Боксьорът Даниел Асенов вече е военен

Daniel

Боксьорът Даниел Асенов, който е европейски шампион и единствен участник в Олимпиадата в Рио от региона, вече е част от Българската армия, съобщи неговият треньор Димитър Мутафов.

Даниел заедно с още шест заслужили спортисти е назначен в Центъра за елитен спорт към Съвместното командване на силите. На церемония във военното министерство той е получил почетен знак на Министерство на отбраната от военния министър.

Центърът за елитен спорт подпомага спортисти с доказани резултати в световни първенства и олимпийски игри (медалисти и финалисти), както и млади и талантливи спортисти, които наред с военната си подготовка, да продължат своята тренировъчна и състезателна дейност за постигането на високи спортни резултати. В него се назначават спортисти – военнослужещи и цивилни служители, по индивидуални олимпийски спортове и/или по спортове с военно-приложно значение и отговарящи на критерии, одобрени от Министерството на младежта и спорта и Министерството на отбраната.

Новите военни спортисти са Даниел Асенов – бокс; Георги Вангелов – борба; Джанан Манолова – борба; Владимир Илиев – биатлон; Станимира Петрова – бокс; Йордан Йовчев – спортна гимнастика; Момчил Караилиев – лека атлетика.

Треньорът Димитър Мутафов съобщи още, че Даниел и брат му Катин тренират усилено и се подготвят за държавното лично първенство в Габрово, което ще се проведе след месец. Даниел ще се състезава в категория 56 кг, а брат му Катин – в категория 60 кг.

About the Author :

Leave a reply