Боксов шампион на 18 г. и непълнолетен са се опитали да ограбят и да убият таксиметров шофьор на изхода на Дражево

DSC09729Ямбол, 12.12. 2017 г.

Въоръжен грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор са извършили двама младежи на 18 и 14 години, съобщиха на пресконференция днес – 12 декември, заместник-апелативният прокурор Йовита Григорова, зам.-окръжният прокурор Димитринка Георгиева и областният директор на МВР в Ямбол Генчо Иванов.

Двамата се сговорили предварително за извършването на престъпленията и към 20,30 часа на 11 декември си поръчали такси до гробищния парк на Дражево. Лошият късмет да се яви на повикването имал 31-годишен шофьор на такси.

Той бил накаран да слезе от автомобила и бил прострелян в гърба три пъти с газов пистолет и със сачми от преправена въздушна пушка и наръган с нож в опит да му вземат оборота и да му отнемат таксито. Нападателите се опитали да влязат в автомобила, между тях и шофьора имало борба,  но въпреки нараняванията си той успял с неимоверни усилия да се качи обратно в колата и потеглил, което спасило живота му.

Докато се боричкали и шофьорът се опитвал да влезе в колата, да затвори вратата и да потегли, 18-годишният нападател се самонаръгал с нож.

В движение, шофьорът успял да се обади на баща си. Сигналът за пострадалия таксиметров водач бил подаден до 112 от баща му и от диспечерката. Моментално на втората минута са пристигнали полицаите, а заради бързата си намеса спешните медици са успели да спасят живота на пострадалия. Вечерта в ямболската болница са му преляти 6 банки кръв, за да се стабилизира, но все още от него не са извадени сачмите.

Веднага след инцидента в района на инцидента полицията е заловила извършителите – 18-годишният Симеон Милков Димитров, миналогодишен шампион по бокс на страната в неговата категория и 14- годишният Костадин Маринов Стоянов. И двамата са ученици в Спортното училище и тренират бокс, досега няма осъждания за други престъпления.

Заради дързостта, с която са извършени престъпленията, полицията е взела проби за употреба на наркотици.

Прокуратурата ги е задържала като обвиняеми за 72 часа и ще поиска от съда постоянния им арест. Открити са оръжията, с които е направен опитът за убийство – ножът, газовия пистолет и преправената въздушна пушка.

About the Author :