Боксов клуб „Априлец”- 15 години злато

DSC04193Церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на БК ”Априлец”, село Бояджик за 2014 година и този път бе подобаваща. Тя бе организирана от община “Тунджа”, кметство – с.Бояджик и БК “Априлец”. Церемонията бе юбилейна, тъй като съвпада с важна годишнина в историята на единствения селски боксов клуб в България – навършват се 15 години от неговото създаване. Постигнатите резултати определиха класацията на 10-те най-добри боксьори на БК ”Априлец” за 2014 година.

Отново да е номер 1 прилегна на Даниел Асенов, който през есента спечели на европейското първенство в Хърватска вицешампионска титла. И на ринга в Загреб той потвърди, че скоро ще бъде състезател и от мъжкия национален отбор. В неговата категория, до 52 килограма, 17-годишният Даниел няма сред юношите и младежите проблеми към пътя до златните отличия в страната, загубите са много редки и на международния ринг. Създадено от заслужилия треньор Димитър Мутафов и от Тодор Мутафов, момчето от Кукорево се цели високо, много високо.

Той има таланта, има волята, трябва обаче и малко шанс на моменти, за да е най-високо и в Европа, и в света. През лятото Даниел бе сред малцината български спортисти постигнали квота за Олимпийските младежки игри в Китай, където се класира пети. Преди това на световния шампионат в София той също бе пети.

№2 в класацията на „Априлец” е Катин Асенов, също национален състезател. Той донесе три сребърни медала от държавните първенства и от Купа България. №3 прилегна на Хасан Неджебов, който до 69 кг е име, с което всеки на ринга трябва да се съобразява. Хасан също е национал. Четвъртото място е за Янко Илиев, шампион до 57 кг при юношите. Пети е Боян Асенов, първенец от държавния шампионат и със сребро за Купа България. Митка Стоева е номер 6 в класацията на „Априлец” със златния си медал от държавния шампионат. Седмото място е за Иван Мечков, сребърен медалист, осми е Стоян Иванов, носител на бронзово отличие до 81 кг, девети е Велко Велков, трети до 56 кг, а десета в класацията е Симона Митева.

Наградата на  Даниел Асенов – спортист №1 за 2014 година на БК “Априлец” връчи кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев.

 

About the Author :