Боксовият шампион Даниел Асенов се отказа да се кандидатира за евродепутат

58445018_1054370958105272_1267912240275652608_nБоксовият шампион от ямболското село Кукорево Даниел Асенов, четвърти в евролистата на партията на Валери Симеонов, обяви, че  няма да участва в изборите. Той е публикувал отворено писмо в профила си във Фейсбук. Ето и пълният му текст:
„Здравейте! Изпитвам потребност да изкажа мнението си по въпроса с нашумелия днес скандал, а именно – кандидатура за евродепутат. Грешката е може би в младостта ми, защото подходих прибързано! Не бях достатъчно добре запознат с отправеното предложение, но след като разгледах подробно фактите, помолих да бъда изключен от партията на г-н Валери Симеонов.  НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ПОЛИТИКА! АЗ, ДАНИЕЛ АСЕНОВ, НЯМА ДА СЕ КАНДИДАТИРАМ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ!  Основната цел в главата ми е целта ми да тренирам и да се представя на максимално високо ниво на предстоящите състезания. Нямам интерес към политиката, не желая да бъде замесвано името ми в скандали. Много хора се свързаха с мен, получих доста хапливи коментари.

НИКОГА НЕ СЪМ ОТРИЧАЛ, ЧЕ СЪМ ОТ РОМСКИЯТ ЕТНОС!    Всеки има право да мисли каквото си поиска, но аз бях длъжен да изразя своята позиция. Всякакви опити чрез името ми да се насажда етническо напрежение са глупави и повърхностни! Тук е момента да кажа на някои медии да не злоупотребяват, за да насаждат етническо напрежение!    Народът не е глупав! Благодаря!“

About the Author :