Бойко Борисов: Имам високо кръвно, аз суджук не ям

DSC01353– Как ще коментирате действията на бившия депутат Живко Мартинов, и т. нар. „суджук гейт”?

–   Както виждате всеки негодник незабавно е изритван и от парламента, и от партията. Искам да питам това чудовищно престъпление купуване на гласове как БСП го обясниха, след като ме  питате мен. Техният депутат доказан, купил гласовете и за президентските и за парламентарните избори в Пловдивско стои в парламента.

Да, срам ме е от такива депутати като моя, но на мига партията го изрита отвсякъде. Питам БСП и този депутат , който стои в парламента, питахте ли ги за чудовищното престъпление купуване на гласове.

–  Вашето име беше свързано с този скандал?

–  Моето име не е свързано по никакъв начин. Аз съм разпоредил разследването, доказали сме го и сме го дали на прокурорите. Нали разбирате разликата. Никой не ни е хванал в такова нещо. Когато съм разбрал, на мига сме направили оперативните следствени действия с ДАНС, доказали сме го и сме го дали на прокурора. По-ясно как да го кажа, всеки негодник може да си измисли всичко.

–  Вчера рекетирания бизнесмен каза, че според него има списък с фирми, на които от името на ГЕРБ са им събирани пари?

–  Този бизнесмен, ако подаде сигнал до мен, по същия начин ще бъдат изчистени всички до един, ако има такива. Но аз ще чакам кога медиите ще запитат как може да стои в парламента човек, който е купувал гласове.

–  Какво предприема държавата за сигурността, за да няма такива случаи на пребити журналисти, нотариуси и да се гарантира сигурността на гражданите?

–   Сигурността на гражданите е гарантирана. Не винаги това, което се вижда, е това, което е. Ще видите след няколко дни, като започнат да излизат разследванията, какви опорни точки са спуснати и по тези теми. От една страна по никакъв начин не се съдейства на полицията, но по оперативни данни стигаме до истината и тя е много различна от това, което тиражират медиите. Разпоредил съм на МВР да не бързат, спокойно експертите, криминалистите, експертизите да излязат, тогава ще коментираме.

– Спекулации ли има по темата за завръщането на „мутренските времена”?

–  Естествено. Имаме данни от имотната мафия, какво е правила, имаме данни и за тази част на Борисовата градина какво се прави. Имаме достатъчно оперативни данни. Но нека да свършат разследванията, ще ги изкарам МВР да ви кажат. Но много е угодна тази тема. С кое се завръщат, пази, Боже – поръчкови убийства, грабежи? Още първия ден, когато се сбиха в Созопол, всички до един са задържани, безспорен факт. Къде не се бият – в Германия, във Франция, къде?. Разбирате ли колко не им харесва ръстът в икономиката, нула инфлация, няма безработица, инвестициите растат. Започва да не им харесва. Каква е алтернативата? БСП и ДПС, ами видяхме ги. Изчакайте да излязат разследванията. Съжалявам, че не ни съдействат и си мислят, че няма да разберем.

Един месец чакам реакция за депутата, купувал гласове. Ако ГЕРБ беше купил гласовете в Асеновград и Пловдив, какво щяхте да ни правите нас, а сега една дума не казвате. Този депутат гласува закони вече един месец. Нашият на мига изчезна.

Аз съм сложил резолюцията на ДАНС пълна разработка и данните директно на Върховна касационна прокуратура. Да не идват при мене, директно там. И вместо да ме похвалите, че така трябва да се реже, защото корупция има навсякъде в света, но точно такива съпротивителни сили трябва да има държава и институциите, няма значение от коя партия е, марш веднага от парламента. Този човек не може да гласува закони и да получава депутатска заплата.

Имам високо кръвно, аз суджук не ям. Всеки, който ме познава, знае. Фактът е безспорен – на мига изчезва – от Федосова до този, който влезе в нерегламентиран контакт. Какво прави БСП по случая? Трябваше да го изгони веднага.

– Как ще коментирате снимката на босия президент?

–          Това не са важни работи. Чакаме президента Макрон с 60 души делегация, ще го посрещнем, работим в синхрон с президента, това е важно. Бил бос президента и по потник, ами в къщи си е.

Блиц интервюто е направено при откриването на логистичния център край Кабиле. Използвани са и въпроси на други медии.

About the Author :