Богородичен курбан за здраве и благоденствие

IMGP0824Успение Богородично – християнският празник, който събра заедно жители и гости на малкото, но китно селце Камен връх, потънало в зеленина и свежест – въпреки непосилната лятна жега. В знак на почит към пресвятата Божия майка курбан за здраве и благоденствие бе даден за населението в този ден. Църковният храм „Свети Атанасий” бе разтворил гостоприемно врати през целия ден – за да могат хората да засвидетелстват почитта си към Богородица. И да я помолят за застъпничеството й пред Бога: да даде той изцеление за болките им, покой на душите им, сила на духа, помощ и закрила – както на тях, така и на близките им; на деца, внуци и правнуци…

IMGP0827Новият кметски наместник Димитър Димитров – мъж в разцвета на силите си, енергичен, добър и сърдечен човек, сподели,че обича да организира срещи и да събира хората – да си поговорят, да се повеселят; да се отпуснат поне за малко, загърбвайки житейските грижи и неволите от всекидневието, болежките и другите последствия от старостта.

 

IMGP0836От обедно време, та чак до вечерта продължи общата гощавка. Драг техен гост бе председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков. Присъствието на земеделските производители, обработващи нивите в землището на селото, също е радост за хората. Знаят се от години, свързват ги само добри чувства, уважението е взаимно.

 

IMGP0858Средствата по този хубав повод да са заедно са осигурени от общинското ръководство на Болярово. И песни се пеят, и наздравици се вдигат, разменят се благи приказки, споделят хората вълненията си, обменят съвети, звучат думи за утеха и насърчение… И с пожелания да се събират и занапред, да се виждат и да са заедно, а поводите да са весели като този и духът на спокойствие и безгрижие да витае над всеобщата трапеза. И над хората, които е събрала! Младият кметски наместник не само споделя това тяхно желание – то е сред неговите приоритети в управлението. Защото вярва, че независимо къде живее, всеки човек е значим. И всеки има нужда от празнични мигове, в които да се почувства такъв; да стане по-ведро в душата му и по-топло в сърцето му, да почерпи оптимизъм и опора от околните.

18 - Камен връхIMGP0831

About the Author :