Богата програма за празника на град Болярово на 26 октомври – Димитровден

Plakat_bolqrovo 3Празникът на град Болярово – 26 октомври 2018 г., Димитровден, ще бъде предшестван от едноседмична програма. На 22 октомври, понеделник, учениците от СУ “Д-р Петър Берон” в Болярово ще посетят паметника и къщата-музей на Стефан Караджа в Стефан Караджово, както и църквата в селото. Детска градина “Здравец” и филиалите й ще имат спортна седмица от 22 до 24 октомври.

Детски футболен турнир започва на 23 октомври, вторник,  от 14 часа на Градския стадион в Болярово. В него ще участват ученици от пети до седми клас.

Сряда, 24 октомври, ще започне с рисунки на асфалта в детска градина “Здравец”. От 13.30 часа в заседателната зала на ОбС Болярово започва Регионална научна конференция “10 г. археологически проучвания в с. Воден”. От 14 часа в градския центъра ще има конкурс за детска рисунка.

На 25 октомври от 14 часа в градския център е предвидено да се проведе мини цирковият спектакъл “Въй-въй-въй” на група BarbaroniTe.

Кулминацията на празника е в петък, 26 октомври-Димитровден. Началото се поставя с празнична служба в църквата “Св. Димитър” от 9 часа. Два часа по-късно ще има литийно шествие до центъра на Болярово. След това е предвиден тържествен ритуал по издигане знамената на България, община Болярово и ЕС, празнично поздравление от кмета на общината Христо Христов и концертна програма с участието на местни състави. Празникът продължава вечерта от 17 часа с кулинарно шоу на Ути Бъчваров, последвано от концерт с участието на Нелина, огнено шоу и празнична заря.

 

About the Author :

Leave a reply