Богата програма за празника на град Болярово – 26 октомври, Димитровден

IMGP6811С мотошоу в центъра на Болярово с участието на мотоклуб „The Riders“–Ямбол на 21 октомври, събота, в 11 часа, започват поредицата от прояви, посветени на празника на град Болярово – Димитровден.

В същия ден от 16 часа е футболната среща между ФК „Ботев“-град Болярово и ФК „Кабиле“ – с. Кабиле на градския стадион.

На 23 октомври, понеделник, във фоайето на НЧ „Възраждане-1912“-град Болярово ще бъде експонирана изложба от изработени от потребителите на социалните заведения на територията на общината заведения. Пак през този ден от 14 часа на градски стадион започва детски футболен турнир на градския стадион с участието на отбори от Болярово, Елхово, Ямбол, „Тунджа“ и Стралджа.

Отново децата в центъра на вниманието при следващата предпразнична проява – на 25 октомври в 14 часа започва Детско шоу в центъра на град Болярово.

Самият празничен ден – 26 октомври – Димитровден е наситен със събития. Празникът на Болярово започва в 10 часа с  празнична служба в храм „Свети Димитър“. В 11 часа шествие ще премине от църквата до центъра на града. Половин час по-късно започва концертната програма с участието на местни състави. В 11.45 часа кметът на общината ще произнесе празнично слово.

Събитията продължават в следобедните часове. Кулинарно шоу с Ути Бъчваров започва в 17 часа. То е под мотото „Боляровска наденица с младо вино“.

Началото на концертната програма с участието на гостуващ състав в центъра на Болярово e в 18.30 часа. Час по-късно започва огнено шоу. На финала на празника ще има заря с начален час 19.45 ч.

 

About the Author :