БМЧК – Ямбол с участие в първото издание на Турнира по утринна гимнастика „Ямбол ’22“ и в инициативата „Спортувай с президента!“

Ямбол, 10.10.2022 г.

Доброволците на БМЧК – Ямбол взеха участие в първото издание на Турнира по утринна гимнастика „Ямбол ’22“ и в инициативата „Спортувай с президента!“. Доброволците направиха демонстрация по оказване на първа долекарска помощ. Те, заедно с медицинско лице, бяха разположени на специален пункт, обозначен със знака на БЧК и имаха готовност при нужда да помогнат, като окажат първа психологична помощ и първа помощ на участниците. В спортния  празник, организиран от Община Ямбол, се включиха 500 ученика от област Ямбол, Сливен и Бургас. Целта на празника беше популяризиране на спорта и здравословния начин на живот, като алтернативи в свободното време на деца и младежи.

Президентът на Република България, Румен Радев и кметът на община Ямбол, Валентин Ревански откриха двете инициативи, заместник-кметът на Община Ямбол, Енчо Керязов разясни регламента на състезателните игри.

Заместник-министъра на младежта и спорта, Петър Георгиев също поздрави участниците в инициативите и представи журито на турнира в лицето на: Нешка Робева, Маргарита Моллова и Милена Търничкова.

Президентът на Република България връчи лично награди на всички отличени отбори в състезанието, след което разговаря и се снима с партньори, участници и граждани в спортната инициатива.

About the Author :