БМЧК – Ямбол получи Годишната награда за “Социална – помощна дейност”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНад 70 делегати от клубовете на БМЧК в цялата страна участваха в Националния събор на Българския младежки Червен кръст, най-висшият форум на младежката организация, провел се от 25 до 27 март 2016 г. в зала „Аула” на Аграрния университет в гр. Пловдив.

Делегатите приеха отчета за дейността на БМЧК за 2015 г., в който са отразени резултатите и постиженията на младежката организация в многообразната й дейност през периода. Приет бе и план за работа на БМЧК на национално ниво през настоящата година. През втория ден делегатите обсъдиха и гласуваха промени в Статута на Български младежки Червен кръст.

Обявено бе началото на честванията по случай предстоящата 95 годишнина на младежката организация, които ще преминат под мотото „БМЧК – 95 години създаваме добро!”.

От БМЧК – Ямбол участие взеха двама доброволеца – Стели Джамбазова и Димитър Андонов, член на Проверителната комисия на БМЧК, както и щатния специалист по младежка дейност – Гергана Георгиева.

Доказателството за активната работа на доброволците от БМЧК – Ямбол е Годишната награда, която младежката ни организация получи  по време на Националния събор на Българския младежки Червен кръст за активна работа на доброволците в категория „Социално – помощна дейност”. Наградата е доказателство за водещата позиция на младежката ни организация в страната, което ни дава повод за гордост. Паричните средства ще бъдат използвани за реализиранe на дейности в тази насока.

Гости на форума бяха д-р Христо Паунов, член на Националния съвет на БЧК; Генералният директор, доц. д-р Красимир Гигов; зам.-генералният директор д-р Славита Джамбазова; д-р София Стоименова – главен секретар на БЧК; Председателят и Директорът на областната организация на БЧК в Пловдив  д-р Петрония Карамитрева и Таня Георгиева, Председатели на БМЧК за минали периоди, представители на местната власт, национални и регионални институции, партньори, съмишленици и медии.

 

 

специалист: Гергана Георгиева

 

About the Author :