БМЧК с кампании за Световния ден за борба със СПИН

12289561_1086277234730142_855873512320424299_nБМЧК – Ямбол отбеляза 1 декември – Световен ден за борба с ХИВ/СПИН. Кампанията е посветена на информирането на младите хора за начините на предпазване от инфектиране с ХИВ и борбата със стигмата и дискриминацията към  хората, живеещи с ХИВ / СПИН.

В гр. Ямбол се проведе информационна кампания, доброволците разпространиха презервативи, червени лентички и информационни материали по темите – Болести предавани по полов път и СПИН в центъра на града. Даниела Иванова, доброволец на БМЧК, представи пред медиите целите на кампанията и информация по темата  ХИВ/СПИН – начини на инфектиране, предпазване от заразяване, статистика и др. Кулминация на кампанията  бе запалване на свещи, поставени върху  голяма червена лента, международен символ на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОбщинските клубове на БМЧК в Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа също проведоха Анти СПИН кампания в местните училищата с организиране на мероприятия със състезателен характер – въпроси и отговори, след което разпространиха информационни материали по централните улици в населените си места.  Проведени бяха поредица от лекции на тема ХИВ/СПИН в общинските училища в областта . Доброволците изработиха плакати по повод кампанията, които бяха разлепени на видно  място в училище, на автобусни спирки, в големи магазини и др.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОС на БЧК – Ямбол предостави презервативи и информационни материали за успешното протичане на кампанията в цялата област, предоставени от БЧК – София и  РЗИ –Ямбол. Инициативите по повод 1 декември бяха отразени от местните печатни и електронни меди.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

About the Author :