Близо 200 граждани и институции имаха искания към Бюджет 2018 на община Ямбол

ob6tina YambolЯмбол, 22.11.2017 г.

Близо 200 граждани и институции се включиха в проведеното обществено допитване за Бюджет 2018 на община Ямбол, съобщават от пресцентъра на общината. Предложенията постъпиха в специалната урна, поставена в Центъра за административно обслужване в общината, както и в обособените изнесени пунктове в училища, детски градини и ясли, културни институти и квартални клубове. Много граждани се възползваха и от възможността да направят предложенията за новия бюджет по електронен път – директно на интернет страницата на община Ямбол и чрез електронна поща на адрес [email protected] .

Основната част от предложенията касаят инфраструктура, с очакване в бюджета да се заложат още средства за ремонт на улично осветление и изграждане на още нови детски площадки и кътове за отдих.

Общественото допитване при подготовката на общинския бюджет бе въведено още в първата година от управлението на кмета Георги Славов през мандат 2007-2011 г.

Кампанията е в съответствие с политиката на прозрачност и публичност при управлението на местните финанси и цели да се гарантира, че заложените в бюджета приоритети отговарят на потребностите на жителите на общината.

About the Author :