Близо 1000 зрелостници от Ямболско са на матура по български език и литература

2708_1ia78973-ма зрелостници от Ямболска област се явяват на матура по български език и литература днес, 19 май. Толкова са подали заявления за явяване на изпита, съобщи неотдавна на пресконференция началникът на Регионалното управление на образованието инж. Красимир Стоилов.

За пръв път изпитът се провежда на три модула. Целта е да се избегне евентуално преписване. Излизането от залата е разрешено след приключване и предаване на работата, ако модулът трае до 90 минути.

Ако продължава повече, както е третият модул, ученикът може да отиде до тоалетна, след като изминат поне 90 минути от изпита.

Днес се провежда и националното външно оценяване по български език и литература след 7 клас. На този изпит се явяват 1046 ученика от 31 училища в Ямболска област. Резултатите по изпитите по български език и литература и  по математика са вход за кандидатстване в профилираните гимназии.

След 15.30 часа на сайта на образователното министерство ще бъдат публикувани изпитните варианти и ключ с верните отговори за двата изпита.

About the Author :

Leave a reply