Близо 100 млади творци се включиха в конкурса «Душата на един извор»

4200mОбщо 98 творби изпратиха млади художници и литератори от всички краища на страната за участие в конкурса «Душата на един извор». Деветото издание на конкурса се организира от община Ямбол, „Овергаз” и фондация „Млада България”. „Душата на един извор” е посветен на художника Жорж Папазов и изкуствоведа Кирил Кръстев.

В раздел „Литература” са получени 52 творби. Тук допустимите форми са приказка, кратък разказ или есе, не по-дълги от 3 страници /100 машинописни реда/.  Съставът на журито за категория “Литература” влизат: Мая Виденова – изпълнителен директор на фондация „Млада България”, Илиана Илиева – автор на поетични книги, представител на „Овергаз Инк.” АД  и Христо Карастоянов – писател и журналист, носител на престижни национални и международни литературни награди.

Допустимите техники в категория „Изобразително изкуство” са акварел, пастел, темпера, графика, масло. Форматът на картините е в диапазона от минимум 30 / 42 см, до максимум 50 / 70 см. Общо 46  картини предстои да бъдат оценени. Творбите за категория “Изобразително изкуство” ще се оценяват от: Георги Павлов – Докторант в катедра „Плакат и визуална комуникация”- Национална художествена академия, Секретар на секция „Графичен дизайн” към СБХ и член на управителния съвет на Камара на дизайнерите в България, художника Иван Маджаров -неколкократен лауреат на конкурса „Душата на един извор” и склуптора Петко Йорданов – директор на Художествена галерия „Жорж Папазов” – Ямбол.

Резултатите от „Душата на един извор” ще бъдат обявени на 9 май 2016 година.

About the Author :