Близо два пъти по-евтина е топлата вода с газ, отколкото с ток

zx640c_467047Близо два пъти по-евтино излиза подгряването на вода с газ, отколкото с ток. Средната сметка на битовите клиенти на „Оверга Мрежи“ през юли е с 18 лева по-ниска, отколкото семействата щяха да платят, ако бяха използвали електроенергия. Потребителите на синьо гориво се наслаждават на комфорта от непрекъснат достъп до топла вода и избягват дългите профилактики заради ремонти по старата мрежа на топлофикациите.

За първите седем месеца на 2019 година компанията има 2 400 нови битови клиенти, които се възползват от многобройните предимства на природния газ. Домакинствата, които искат да се газифицират, могат да спестят от първоначалната инвестиция, като кандидатстват по програма „DESIREE Gas“. Тя осигурява безвъзмездна финансова помощ до 30 % от допустимите разходи и допълнително възстановяване на 100% от цената за присъединяване към газоразпределителната мрежа (без ДДС). Така максималният размер на отстъпките може да достигне до 2 347 лева.

 

 

About the Author :

1 Comment to “Близо два пъти по-евтина е топлата вода с газ, отколкото с ток”
 • Страхил
  August 21, 2019 - Reply

  “Средната сметка на битовите клиенти на „Оверга Мрежи“ през юли е с 18 лева по-ниска, отколкото семействата щяха да платят, ако бяха използвали електроенергия. ”

  Ся, вярно, че има едни 80%.
  Но все пак!
  30 дни по 3 киловата за бойлера са 90 киловата.
  По 20 стинки прави 18 лева.
  Демек, ако си на газ, нищо не плащаш.
  Вярно ли е това?

Leave a reply