Бледа игра на Павлин Иванов срещу Холандия

PavlinИгралият доскоро с екипа на „Ямбол” гард Павлин Иванов записа първите си минути в официален мач за националния мъжки тим. Нашите загубиха конфузно с 53:62 от Холандия в Самоков.

Възпитаникът на ямболската детско-юношеска школа и на италианския „Бенетон Тревизо” не се представи добре и завърши само с 3 точки. Павлин Иванов бе в стартовия състав на България, но в хода на двубоя с „оранжевите” бе по-скоро абониран за пейката. Атакуващият гард наниза една тройка в първите минути, това и остана точковият му принос за отбора, ръководен от Георги Младенов.

В редиците на България имаше и друг баскетболист, свързан с „Ямбол”-Николай Върбанов. Центърът вложи много сили, но играчите от „ниската земя” действаха стабилно на „втория етаж” и Върбанов приключи с 5 точки и 5 борби за 24 минути на терена.

Преди десетина години само, тимът на България нямаше никакви проблеми и победи лесно Холандия в зала „Диана”. Тогава в игра също имаше ямболски състезател-Димитър Ангелов. Митко обаче играеше с Жоро Младенов, Тодор Стойков, Любомир Минчев, докато в сегашния тим липсват баскетболисти от такава класа.

А и Жоро Младенов е далеч по-добър на терена, отколкото като селекционер на България.

About the Author :