Благоустрояването в Ямбол продължава

ul. M. Vulev 1И през есента продължават ремонтите на уличната мрежа в община Ямбол. Дейностите по благоустрояването на града включват освен обновяване на пътни артерии, ремонт на тротоари и изграждане на нови паркинги.

В ход е основният ремонт на улица ул. „Матвей Вълев” от кръстовището с ул. „Малко Търново“ до кръстовището с ул. „Ямболска комуна“. Дейностите по ремонта са разделени на три етапа.

ul. M. Vulev 2Първият етап обхваща рехабилитация на локалното платно, като същевременно ще бъдат изградени 73 паркоместа, ще бъдат обособени зони за отдих и тротоарна настилка между паркоместата. При втория етап ще бъде възстановена тротоарната настилка вляво от локалното платно, а при третия етап ще бъде рехабилитирана паважната настилка.  

ul.BrailaПред приключване е основният ремонт на паркинга на ул. „Браила“. Паркингът с 52 паркоместа ще бъде преасфалтиран, подменена е вече тротоарната настилка с поставянето на унипаваж. Обособени са нови паркоместа на мястото на бившия Френски културно-информационен център. Поставено е ново улично осветление в района.

Нов паркинг бе изграден и пред бл. 60 в к-с „Граф Игнатиев“, а на ул. „Александър Стамболийски“ бе извършен текущ ремонт на паважната настилка.

 

About the Author :