„Благотворна готварница”, песни и танци в Безмер

OLYMPUS DIGITAL CAMERAС „Благотворна готварница”, песни и танци отбелязаха в село Безмер Световния ден за борба с хипертонията (17 май), Деня на българския спорт (17 май) и Европейския ден за борба със затлъстяването (19 май).

Проявата е част от дейностите по проект “Благотворна готварница”, който се реализира от НЧ “Умение-2003” в партньорство с Регионална здравна инспекция-Ямбол и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по Националната програма за младежта, подпрограма “Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи”. Поредната открита готварница на „Умение-2003” бе организирана със съдействието на Община Тунджа, Кметство с. Безмер и НЧ „Светлина-1928”-с. Безмер.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЦелта на инициативата е да се засили общественото внимание към проблемите със затлъстяването, булимията и анорексията сред младите хора.

Пред свои връстници, млади родители и възрастни хора участниците в проекта демонстрираха нагледно как се приготвят гюзлемички с готови кори, ладии от чушки със сирене и домат, картофи със сирене на грил, студена доматена супа с домашни крутони, зеленчукови шишчета на грил. Секретарят на НЧ „Светлина 1928” Росица Кралева, д-р Чаушева, както и самият кмет на село Безмер Росен Русев, не само опитваха, но и сами се включиха в приготвянето на ястията.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСпортната част на празника бе изпълнена с най-новата инициатива на НЧ „Светлина-1928” – фитнес с български хора и популярни танци. А за песните заслугата е на младата Ралица, петгодишния Никола Тодоров и неговия баща Тодор Калчев.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the Author :