Благотворителен ретро бал на Езикова гимназия

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБроени дни преди началото на коледната ваканция се проведе ежегодният благотворителен ретро бал на Езикова гимназия “Васил Карагьозов” – Ямбол, организиран по традиция от учениците от 12б клас.

Събитието се проведе за 12-ти пореден път на 16 декември 2016 г.  от 19 часа в ямболския клуб “The Best”, като средствата, събрани от продажбата на билети, както и от другите благотворителни инициативи, са за лечението на Донка Качулева, която е не само преподавател по биология в гимназията, но и класен ръководител на учениците, организирали мероприятието. Събраните средства до провеждането на бала са над 3500 лв.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAТемата на ретро бала тази година беше “Америка и модата на 20-те години на ХХ век”, като по време на събитието организаторите ни запознаха с този период от американската история. Водещи  бяха Росен Ташев и Маргарет Тодорова, а на сцената се изявиха танцьорите от All Steps, Ивет Динева и Ивет Багерова от 11Б клас и Елина Станчева от 8А клас. Атмосферата беше весела и динамична, а ретро костюмите, избрани от присъстващите, повече от впечатляващи.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПо традиция се проведе и конкурса за Мис и Мистър ретро бал и участниците бяха оценявани от жури  с председател г-жа Стоянка  Стефанова и членове: г-жа Снежана Илиева и г-жа Мария Плочева. За мистър ретро бал беше обявен  Станислав Плочев от 12а клас, а за мис – Светослава Иванова от 12б клас. Те впечатлиха журито и публиката с избора си на облекло и разбира се танцовите си умения. Тази година учениците бяха решили да организират и конкурс за учители с най-добри костюми и визия. Наградите отидоха при г-жа Мария Плочева, г-жа Снежана Илиева и г-жа Диана Иванова.

Накрая на вечерта щафетата за организирането на следващия ретро бал през 2017 година поеха Иван- Асен Енчев и Дарина Дончева от 11б клас. С какво ще ни изненадат те догодина, предстои да видим.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ивелина Иванова, 11а клас

About the Author :

Leave a reply