Благотворителен пролетен базар в НУ „Св. св. Кирил и Методий“ събира средства за проекта “Обичам моето училище”

На 21 март стартира Благотворителен пролетен базар в НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ямбол. Събраните средства ще се използват за реализирането на проект „Обичам моето училище“ на благотворителна организация Лайтсорс с основатели Албена и Артър Спърлинг.

Проектът включва дарение на интериорен дизайн, чрез който организацията насърчава образованието, като осигурява комфортна и релаксираща учебна среда в училищата. Още на 15 септември училището ще грейне с нови ремонтирани класни стаи и общи пространства. Във всяко помещение ще има красиви фототапети с мъдри мисли и образователна информация. В стаите ще има кътове с цветя, за които децата ще изработят табели с информация за всяко цвете. Във фоайетата ще се оформят артистични кътове за почивка и социална комуникация.

В благотворителните дейности ще се включат децата, учителите, родителите в желанието да направят НУ „Св. св. Кирил и Методий“ една желана територия за учениците. Наред с успехите, които те постигат на всички състезания и олимпиади, децата ще се възпитават в съпричастност, емпатия и социална ангажираност.

 

About the Author :