Благороден жест на децата от СУ „Д-р Петър Берон“- град Болярово, към съученичка

IMG_8754За втора година децата от СУ „Доктор Петър Берон“ – град  Болярово правят благороден жест към осмокласничката Ива Димова, която е със заболяване (детска церебрална парализа) и се обучава от ресурсен учител.

Тази година инициативата бе на Ученическия съвет, ръководен от госпожа София Минева (педагогически съветник), докато предходната бе инициатива на БМЧК.

През месец февруари учениците от всички класове изработваха мартеници, превръщайки в своя работилница кабинета на педагогическия съветник г-жа С. Минева. Стотици красиви мартеници бяха плод на творческия процес на учениците от цялото училище, а с особено активно бе участието на дванадесетокласника Димитър Георгиев, който активно предлагаше мартениците на благотворителния базар. Продажбите бяха повече от успешни, а събраната сума от това е 400 лева и 20 стотинки.

Тази сума бе преброена от комисия, назначена от директора на училището и на 7 март 2019 година в присъствието на директора г-н Гаджуров, класния ръководител г-жа Гаджурова, председателят на Ученическия съвет и учениците, бе връчена сумата на майката на Ива – Соня Данева. Господин Гаджуров благодари на учениците и на педагогическия съветник за благородството и трудолюбието. Госпожа Минева също благодари на учениците и специално на Митко, който активно е участвал в продажбата на мартениците. Госпожа Гаджурова сподели,че е била класен ръководител и на майката на Ива, и сега на Ива и се радва,че могат да помогнат на това семейство.

Майката на Ива със сълзи на очи благодари на децата за благородния жест и обясни,че сумата ще помогне за част от рехабилитационните процедури, които се правят два пъти в седмицата на Ива.

All-focus All-focus IMG_8757 IMG_8755 IMG_8751 IMG_8748

About the Author :

Leave a reply