Благодарност към община “Тунджа”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОбщина „Тунджа“ получи благодарствено писмо от екипа на Начално училище „Васил Левски“ с. Завой. Изказаната благодарност е признание за подкрепата на общината за учениците, обхванати в целодневна организация на учебния ден, в която обедното хранене е важен компонент.

През учебната 2018-2019 година, дейностите по проект „Топъл обяд” по Програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност с водеща организация Областен съвет на Българския червен кръст – гр. Ямбол и партньор – Община „Тунджа” , се реализират в Начално училище „Васил Левски”, с. Завой и в Начално училище „Св. Климент Охридски”, с. Крумово. Осигуряването на рационално и балансирано обедно хранене повишава здравния статус на учениците, качеството на живот и позволява непрекъснат целодневен процес на обучение.

За поредна година проектите „Топъл обяд“ доказаха своята ефективност и се превърнаха в добра практика, насочена към бъдещето на община „Тунджа“ – децата.

От 2009 година община „Тунджа“ , съвместно със Сдружението на директорите на училища въведе безплатното обедно хранене, като компонент на целодневната организация на образователния процес за всички свои ученици. Този ангажимент към местната общност общината и учебните заведения изпълняват без прекъсване и към настоящия момент.

About the Author :