Бият шампиона наред в областния футболен шампионат

IMG_1018Миналогодишният първенец на Ямболска област по футбол „Межда” продължава да пада наред в новото първенство. В събота, в последния ден на месец септември, тимът на „Межда” отнесе тежко поражение при гостуването си в Каменец на „Червена звезда” – 5:2. Така след два двубоя от началото на надпреварата шампионът на футболния регион няма още дори точка на сметката си.

Изиграните в събота двубои преминаха при пълен успех за отборите-домакини. Новакът в „А” областна група „Кабиле” падна с 2:0 при гостуването си в Зимница на тамошния клуб „Бенковски” и също след 180 минути игра още няма точка. Много тежка загуба понесоха при гостуването си в Елхово състезателите на „Тракиец” от село Кукорево, които по принцип имат славата на корав отбор. На стадиона в Елхово това е било напълно забравено и кукоревци си заминават при краен резултат 5:0. Те са също от клубовете,които нямат още точка, но са и още по-зле дори, тъй като нямат и вкаран гол във вратата на съперник и головата им разлика е 0:8.

Никакви проблеми нямаше на свой терен и съставът на „Искра”/Симеоново/, отнесъл с 4:0 формацията на „Ботев”/Генерал Инзово/. В неделя трябваше да се изиграе срещата в Болярово между местния „Ботев” и ФК „Стралджа 2015”, който тръгна много слабо в надпреварата, падайки в първия кръг у дома от елховци с  1:3.

Начело в класирането с пълен актив от по 6 точки са „Червено знаме”/Каменец/, „Елхово” и „Искра”/Симеоново/. Само тимът на село Симеоново досега не е получил гол в мрежата си, неговата голова разлика е 7:0.

Снимка: Елхово нюз

About the Author :